2016 Cannes Film Festival Poster

Εξίσου θερμής υποδοχής από το κοινό των Καννών, έτυχε και η δεύτερη βρετανικής κοπής ταινία που συμμετέχει στο διαγωνιστικό. Αυτή την φορά τα χνάρια του πιο σημαντικού σκηνοθέτη από το Μεγάλο Νησί των ημερών μας, ακολούθησε το καινούργιο πόνημα της πλέον ταλαντούχας σκηνοθέτιδας από την Γηραιά Αλβιόνα. Το ανεξάρτητης παραγωγής American Honey, αποτελεί την πιο φρέσκια δημιουργία της Andrea Arnold και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 21 που συναγωνίζονται για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του Χρυσού Φοίνικα, έχοντας στο επίκεντρο της ιστορίας της, που τοποθετείται επί αμερικάνικου εδάφους, τις περιπέτειες μιας ομάδας μπαγαπόντηδων νεαρών αδελφών, που διασχίζουν την Midwest, πουλώντας - υποτιθέμενες 0 συνδρομές περιοδικών. Η μεγαλύτερη εξ αυτών, ομορφούλα, γαρ, θα πέσει στην αντίληψη ενός τυχοδιώκτη, που θα την παρακινήσει να τον ακολουθήσει στα φιλόδοξα σχέδια του. Ρόλο θηλυκό, που κρατά η πρωτοεμφανιζόμενη και πανέμορφη Sasha Lane, που καθώς φαίνεται αποτελεί το καινούργιο εύρημα της Εγγλέζας, μετά από τον Michael Fassbender στο Fish Tank. "Δεν γνωριζόμουν προσωπικά με την Andrea, αλλά ήταν εκείνη που με προσέγγισε μόλις πέρσι για να λάβω μέρος στην ταινία, κατά την διάρκεια του Spring Break. Και αυτό συνέβη την κατάλληλη στιγμή, επισημαίνει η ενζενί, καθώς αρχικά δεν αντιλήφθηκα τι ακριβώς ζητούσε από μένα, αλλά με κέρδισε με την ευγένεια και το χαμόγελο της. Την εμπιστεύτηκα άμεσα, καταλαβαίνοντας πως είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο και δεν έχει καμία σχέση με τις κοινές "προτάσεις" που τάζουν ρόλους σοβαρούς και στο φινάλε αποδεικνύονται πορνοταινίες."  

American Honey Cannes American Honey Cannes
American Honey Cannes American Honey Cannes

Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



Για να προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος η Arnold ταξίδεψε η ίδια στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ αναζητώντας τις σωστές τοποθεσίες για να στήσει την κάμερα της. "Ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο για μένα, ιδιαίτερα όταν βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπη με την άγρια φύση και τους πανίσχυρους κυκλώνες. Και τι δεν συνάντησα σε αυτές τις μικρές και φτωχικές κωμοπόλεις. Πιο αξιομνημόνευτη θα μου μείνει η στιγμή που σε ένα τοπικό φαρμακείο, γνώρισα έναν φαρμακοποιό, που μου συνταγογράφησε παυσίπονα για ηλικιωμένους και αντικαταθλιπτικά για νέους ανθρώπους!" Ο μεγάλος σταρ του πρότζεκτ όμως δεν είναι άλλος από τον πολύ Shia LaBeouf, που εσχάτως επιχειρεί μια στροφή 180 μοιρών στην καριέρα του και βρέθηκε επίσης στις Κάννες για την μεγάλη πρεμιέρα του έργου: "Για να μπω στο πετσί του ρόλου μου, έκανα κι εγώ ένα ταξίδι μιας εβδομάδας στην περιοχή, ώστε να καταλάβω πως ζουν εκεί οι άνθρωποι, πως είναι η ρουτίνα τους, η καθημερινότητα τους. Στο Μπέικερσφιλντ, από όπου κατάγεται και ο πατέρας μου, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο μια φυλακή. Απίστευτο! Κατανόησα όμως πλήρως την κατάσταση, διότι κι εγώ είμαι ένα παιδί της κατώτερης κοινωνικής τάξης." Όσο για το αν είχε κάποιες δυσκολίες με τις ερωτικές σκηνές που συμμετείχε στο φιλμ, η απάντηση του υπήρξε άμεση: "Όχι, αν και δεν νομίζω πως προσλήφθηκα γι αυτό τον λόγο. Εδώ πραγματικά βρήκα έναν ρόλο που ταιριάζει πραγματικά στον χαρακτήρα μου. Όπως το ίδιο συνέβη και με την επόμενη ταινία μου, που θα παίξω τον θρυλικό τενίστα Τζον Μάκ Ενρο, που επίσης ταιριάζουμε πολύ ως φυσιογνωμίες. Παθιάστηκα με αυτούς τους δύο ρόλους και γι αυτό πιστεύω πως μπήκα βαθιά μέσα τους, έγινα ένα με αυτούς."

Η ταινία American Honey συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ και η έξοδος της στις αίθουσες, παγκοσμίως, έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

zerVo

Cannes Film Festival 2016