Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος (Mission Impossible: Rogue Nation) PosterΕπικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος

του Christopher McQuarrie. Με τους Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Alec Baldwin, Jens Hultén, Simon McBurney, Hermione Corfield, America Olivo, Rupert Wickham, Zhang Jingchu, Tom Hollander


Hunt. Ethan Hunt.
του gaRis (@takisgaris)

Ούτε βόας είναι, μήτε κροταλίας. Μηδέ ο Σάκης ο Ρουβάς να παίζει χαλαρουίτα τον Διόνυσο στας Επιδαύρους και να άδει βροντοφωναχτά το Άξιον Εστί. Είναι όντως ο παγκοσμίως πιο ντουλαπάτος γκέης άραγες, η διαχρονικώς κρυφή μπίγιοτς του Travolta; Πόσο στοιχίζεται η Risky Business -καθολική άγνοια κινδύνου στο πλήρες φάσμα της ζήσης του με τη Σαϊεντόλοτζυ; Ρε συ Τομ έπιασες τα 53 παλουκάρι μ’ και cineχίζεις να κρεμιέσαι (10 συναπτές λήψεις για 90'' σταντ) από τα αρεόπλανα στα 5,000 πόδια χωρίς body double; Γιατί έτσι, απλά επειδή το μπορείς και δύνασο. Γιατί είσαι ο ίδιος ηθοποιάρας των Magnolia και Collateral, διότι είσαι Γεννημένος (όλμοουστ) την 4η Ιουλίου και είσαι ο μόνος ηθοποιός στον πλανήτη που ως παραγωγός πήρες τις Επικίνδυνες Αποστολές κοντά δυο δεκαετίες πίσω και τις φέρνεις στην 5η συνέχεια, όχι απλά να κοιτάζουν στα ομάθια τον κρυοκώλη Bond, αλλά να τον αφήνουν τελέπα και κάθιδρο. Thomas Cruise Mapother IV, τι κι αν δεν έγινες φραγκισκανός παπάς, ευτύχησες να στεφθείς ο Πάπαρος της κατασκοπευτικής περιπέτειας στην αισίως έκτη δεκαετία σου επί τση Γης. Respect και SHOUT OUT.

Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Έθνος (Mission Impossible: Rogue Nation) Wallpaper
$150M μπατζετιά, ψύχραιμα τάβγαλε ντομέστικ μόνο σε τρεις βδομάδες. Για 4η φορά μαζί με το πουλέν του Christopher McQuarrie (Valkyrie, Edge of Tomorrow σενάριο - Jack Reacher στο σκηνοθετικό σκαμπουδάκι) η μηχανή του Impossible τρέχει βολίδα, καινοτομώντας τεχνολογικά στο κυνήγι της δράσης (όταν τρελαθείς με το οσκαροφαβορί του Inarritu, The Revenant, θυμήσου ότι πριν από το μάγο Lubetzki  πρωτόδες την 6.5K Alexa 65 κάμερα εδωνάς, σε μια υποβρύχια λήψη της μιας ανάσας του Tom (για κανα 6λεπτο). Το στόρυ έχει μηδαμινή σημασία, τι κι αν το IMF (που κάνει και ΔΝΤ, λολ ρε!) πάει για κλείσιμο και ο Χαντ παίρνει στο κατόπι τον ενδιαφέροντα ως βίλαιν Sean Harris, κορυφαίο του Συνδικάτου που λυμαίνεται τη βρετανική MI6 εξ’ού και Rogue Nation. Ούτε καν η σουηδέζα Rebecca Ferguson ως Hunt girl δε κλέβει πλάνα από τον αιώνιο έφηβο. Άπαντες καλοί αλλά παραμένοντες περιφερειακοί χαρακτήρες από τον στακάτο κωμεντιάν Simon Pegg ως τον αυτοαναφορικό σε κωμική σκληράδα (σε στυλ Nicholson) Alec Baldwin.

All Eyes On You Tommy Boy! Καταδιώξεις από γης και αέρος, υποβρυχίως και αυτοκινητιστικώς. Κανείς δε σε σταματά. Είναι φανερό ότι δεν υποκρίνεσαι πια - ούτε εμείς ήρθαμε να δούμε πλοκή και αναπάντεχα γυρίσματα της τύχης σε μια πλήρως προβλεψιμάουα περιπέτεια που ήθελε τουλάχιστον ένα εικοσάλεπτο ψαλίδι. Τα δίνεις όλα στο παλκοσένικο για μας και εμείς ερχόμαστε για την πάρτη σου. Και στα επόμενα Reacher και Impossible - αμφότερα ήδη προανακοινωθέντα - και στην κόλαση τουγκέδερ για να σκάσουν οι οχτροί σου. Έτσι, για ένα μοναχά λόγο: Μας κάνεις να πιστεύουμε ότι όταν θέλεις στη ζωή κάτι τόσο πολύ όσο ο Tom Cruise τότε μπορείς να το πετύχεις, σκυλεύοντας ακόμη κι αυτόν τον πανδαμάτορα Χρόνο.

Ο Αριστερόχειρας (Southpaw) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 27 Αυγούστου 2015 από την UIP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική