2015 Cannes Film Festival Poster

Από την πρώτη παρουσίαση του τρέιλερ είχε γίνει σαφές πως θα επρόκειτο για μια από τις πλέον εκκεντρικές στιγμές της φετινής διοργάνωσης. Το φιλμ Il Racconto Dei Racconti, που στην εγγλέζικη μορφή του θα μετονομαστεί σε Tale Of Tales, αναμενόμενα δίχασε το κοινό που το παρακολούθησε κατά την επίσημη πρώτη του, στην Γαλλική Ριβιέρα. Πρόκειται για την κινηματογραφική διασκευή του έργου του Giambattista Basile, από τα χέρια του διάσημου για το εξαιρετικό Gomorra σκηνοθέτη, Matteo Garrone, που περιγράφει την αγωνία ενός μεσαιωνικού βασιλικού ζεύγους να αποκτήσει διάδοχο και για να το πετύχει είναι αποφασισμένο να πράξει τα πάντα. Ακόμη κι αν χρειαστεί να εξολοθρευτεί ένα γιγάντιο θαλάσσιο τέρας, να τους αφαιρεθεί καρδιά και να την γευτεί η βασίλισσα, προκειμένου να ακολουθηθεί σωστά το ξόρκι που θα την καταστήσει σε ενδιαφέρουσα. Μπιζάρ καταστάσεις, που ολοκληρώνουν ακόμη δύο ρουμπρίκες εφάμιλλης αισθητικής και χρονικής τοποθέτησης που εξάπτουν το φανταστικό πνεύμα του σινεφίλ. Δύσκολα όμως λησμονούνται από την ίδια την πρωταγωνίστρια Salma Hayek που τις βίωσε, κατά απαίτηση του σεναρίου, για την πιο αξιομνημόνευτη σεκάνς του φιλμ: "Ήταν πραγματικά σιχαμερό. Ο σκηνοθέτης μας ήθελε όσο το δυνατόν να φαίνεται αληθοφανής αυτή η απέχθεια, φτιάχνοντας το εντόσθιο του κήτους όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται. Έτσι ώστε το κοινό να βλέπει πως τρώω μια πραγματική καρδιά με αρτηρίες και αίμα. Στην ουσία όμως αυτό το πράγμα αποτελούταν από ζυμαρικά και πολύχρωμα ζαχαρωτά στο εσωτερικό του, φτιάχνοντας μια γεύση απαίσια και εμετική. Η κόρη μου ήταν εκείνη που μου έσωσε την ζωή, λέγοντας μου να τρώω την ψεύτικη καρδιά από έξω προς τα μέσα, φτύνοντας ταυτόχρονα τα κομμάτια, που μου προκαλούσαν ναυτία και ζάλη."


Tale Of Tales Cannes Tale Of Tales Cannes
Tale Of Tales Cannes Tale Of Tales Cannes

Photo: Getty Images Europe / zimbio.com



Από κοντά και ο διεθνώς καταξιωμένος ηθοποιός John C. Reilly, που υποδύεται τον βασιλέα, πλέκει το εγκώμιο του Ιταλού δημιουργού, ο οποίος για μια ακόμη φορά βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο: "Ο Garrone εκτός από ξεχωριστά εμπνευσμένος είναι και ιδιαίτερα θαρραλέος και δυναμικός, επιλέγοντας ένα τέτοιο δύσκολο θέμα για την ταινία του. Είναι και ο βασικός λόγος που λάτρεψα την περίοδο των γυρισμάτων στην Ιταλία, μιας και μεταξύ των ηθοποιών και του συνεργείου, δεν υφίσταται εκείνη η απόσταση που τους χωρίζει στις Χολιγουντιανές παραγωγές. Ότι θέλαμε το θέλαμε όλοι μαζί και το κάναμε όλοι μαζί. Κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την επιτυχημένη αυτή ομαδική δουλειά." 

Η ταινία The Tale Of Tales του Matteo Garrone, με τους Salma Hayek, John C. Reilly, Vincent Cassel, Toby Jones, αναμένεται να κυκλοφορήσει πρωτίστως στις Ιταλικές αίθουσες στις 13 Μαίου, κατόπιν στην Γαλλία στις αρχές Ιουλίου, ενώ ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί η έξοδος της στην χώρα μας.

zerVo

2015 Cannes Film Festival Wallpaper