Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο (Sin City: A Dame to KIll For) PosterΑμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο

των Robert Rodriguez, Frank Miller. Με τους Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson, Bruce Willis, Eva Green, Powers Boothe, Dennis Haysbert, Ray Liotta, Christopher Meloni, Jeremy Piven, Christopher Lloyd, Jaime King, Juno Temple, Stacy Keach, Marton Csokas, Jude Ciccolella, Jamie Chung, Julia Garner, Lady Gaga, Alexa Vega


All About Eva
του gaRis (@takisgaris)

Περάσανε λοιπόν κοντά δέκα χρόνια ρε μπαγάσα; Με τον Rodriguez να σπέρνει πηχτό αιματόβαμμα στο νουάρ φόντο και εμείς να γουστάρουμε με τρέλα μεγάλε, τα έπεα του θεριού ονόματι Frank Miller, να σχίζουν στην κυριολεξία σωθικά στο πανί. Αξέχαστη η αβάντα πρεμιέρα σε κείνο το κουλάτο μπαρ στα μετόπισθεν του Γκαζιού. Μεγάλη η αναμονή, νεκροί οι Brittany Murphy και Michael Clark Duncan πια, εκτός ο Clive Owen όπως και τσάκασε η εμπλοκή του Johnny Depp, οπότε…(ξε)μένουμε με φουχτιά μπερδεγουέη ιστορίες που στριμώχνονται με το A Dame to Kill For,(ξεχωρίζω Just Another Saturday Night και The Long Bad Night) όσο και μια αίσθηση πως, σα σε κάθε έρωτα, ο χρόνος ξεθωριάζει το πάθος των γοργοπόδαρων παλμών τσι καρδιάς.

Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο (Sin City: A Dame to KIll For) Wallpaper
Είναι επιτέλους καύσωνας στο Τορόντο (ανέκδοτο) και η ταινία είναι καργαριστά χειμωνιάτικια. Ούτε επτά μίλλια εισπράξεις στην Αμερική η ακριβοτέρα παραγώγα του Robert στην καριέρα του. Λέω, (το πιστεύω) η Ευρώπη θα επιβραβεύσει το νουάρ πιο γαλαντόμως. Να αδειάσω παρακαλώεν τάχει πεντεδέκα σκεψούλες ακόμα: Rourke, Willis, Liotta και σία μου θυμίζουν The Expendables και μάλιστα το τρίτο που επάτωσε ταυτόχρονα με το Basin City 2. O Willis περιφέρεται ως φάντασμα Αλήθεια. (…) Η Jessica Alba κάνει pole dancing με τη χάρη χορεύτριας του Μεταξόπουλου (υιού). Ο JGL (αγορίνα πολυτάλαντη) κάνει μια ακόμα (σκληρή) μίμηση του Willis (βλ. Looper). H Rosario Dawson δίνει άλλη μια ερμηνεία από το τσουβάλι της, που ναι - μεν αλλά. Ο (ένας ακόμη 50-φεύγας) Josh Brolin να κοντράρει τον Ray Liotta σε μια ξεπατικωσιά των σκληρών αντρακίων - ρόλων που βάζουν στον αυτόματο πιλότο. Κανένα τσαλάκωμα πουθενά - κι ας πέφτουν κεφάλια ένα σωρό από παντού.

Άλλο το The Big Sleep και διάφορο το ελαφρύ ενύπνιο μετά το πρώτο εξηντάλεπτο (πες το μια ώρα εσύ). Κραυγαλέα η βουτηξιά στο ασήκωτο νουάρ με ατελείωτο α λα Bale / Batman voice over και άγιος ο σκοπός, όμως υπάρχουν μόνο στιγμές, ούτε καν ολόκληρες σκηνές, που διαστέλλεται ο οφθαλμός. Και οι εννιά στις εννιάμισες έχουν μονήρη και ολοκληρωτικό λόγο ύπαρξης το πράσινο, το σμαραγδί μάτι με το αιματοκόκκινο αχείλι και το αλαβάστρινο ολόστητο δίφορο στέρνο (sic).

Για πες: Όλα για την Εύα. Green. To ατίθασο άτι που αφιόνισε την αχαλίνωτη φαντασία στο 300: Rise of the Empire. Κλέβει άλλη μια ταινία εφέτο. Είναι η Dame to Kill For, η femme fatale και το πανάξιο 18A rating που θα ήταν τόσο υπέροχα ξεσηκωτικό αν δεν ξώκειλε στα ρηχά νερά της βερμπόζας μπαναλιτέ και του φαταλιστικά γκόρυ αισθητηρίου, χωρίς να δίνει μια έστω σίγουρη αιτία να πιστέψεις πως η Αμαρτωλή Πόλη έχει να δώσει και τρίτη συνέχεια. Εκτός αν το ζητούμενο τότε θα είναι ένα ανυπέρβλητο cameo του γίγαντα Chuck Norris.

Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο (Sin City: A Dame to KIll For) Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 από την Seven / Spentzos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική