Τώρα Γκοντάρ / Maintenant Godard

Τώρα Γκοντάρ / Maintenant Godard
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, 5 - 18 Ιουνίου 2014

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει την τιμή να παρουσιάζει ένα πραγματικά μεγάλο αναδρομικό αφιέρωμα στον Ζαν Λυκ Γκοντάρ, στον πιο μοντέρνο σκηνοθέτη που πέρασε  ποτέ πίσω από την κάμερα. Πρόκειται για την τρίτη εκδήλωση που οργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο της πράξης «Η Κινηματογραφοφιλία στη Νέα Εποχή» του ΕΣΠΑ 2007 - 2013. Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας.

Την τιμητική τους βέβαια στο αφιέρωμα, έχουν και οι μεγάλου μήκους ταινίες της πρώτης  περιόδου, εκείνες που ανέδειξαν τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ ως πρωτεργάτη του Νέου Κύματος κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’60, τότε που ο Γκοντάρ μεταπήδησε από την κριτική στα θρυλικά Cahiers du Cinéma στην σκηνοθεσία και στην γέννηση του κινηματογράφου του δημιουργού (auteur).

Οι ταινίες της θεματικής ενότητας Νέο Κύμα / Cahiers du Cinema και οι ώρες προβολής τους είναι:

Opération béton Poster
Opération béton
Επιχείρηση μπετόν
Ντοκιμαντέρ, Ελβετία, 1955, 20’, 35mm, Α-Μ, με ήχο
Σκηνοθεσία / Μοντάζ / Αφηγητής: Jean-Luc Godard Διεύθυνση φωτογραφίας: Adrién Porchet Παραγωγή: Actua Films
Εργαζόμενος στην κατασκευή του φράγματος Γκραντ Ντισάνς, στην Ελβετία, ο 23άχρονος Γκοντάρ βρίσκει το θέμα και τη χρηματοδότηση για την πρώτη του ταινία. Κινηματογραφεί το χτίσιμο ενός τσιμεντένιου τείχους τόσο ψηλού, όσο ο Πύργος του Άιφελ.
Που και πότε? Δευτέρα 9 Ιουνίου στις 23.00 στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Tous les garçons s’appellent Patrick / 
Charlotte et Véronique Poster
Tous les garçons s’appellent Patrick / Charlotte et Véronique
Όλα τ’ αγόρια λέγονται Πατρίκ/ Σαρλότ και Βερονίκ
Μυθοπλασία, Γαλλία, 1957, 21’, 35mm, Α-Μ, με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Eric Rohmer Διεύθυνση φωτογραφίας: Michel Latouche Μοντάζ: Cécile Decugis Μουσική: P. Monsigny Ηθοποιοί: Jean-Claude Brialy, Anne Colette, Nicole Berger Παραγωγή: Films de la Pléiade (Pierre Braunberger)
Η χαρακτηριστικά «ρομερική» ιστορία αφηγείται τις συμπτώσεις και τα καπρίτσια του έρωτα. Δυο νεαρές συγκάτοικοι συζητούν για τις σχέσεις τους και ανακαλύπτουν ότι φλερτάρουν με το ίδιο αγόρι στον Κήπο του Λουξεμβούργου.
Που και πότε? Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 20.45 στην Αίθουσα Λαΐς.

Charlotte et son Jules Poster
Charlotte et son Jules
Η Σαρλότ και το αγόρι της (Σαρλότ και Ζυλ)

Μυθοπλασία, Γαλλία, 1958, 20’, 35mm, Α-Μ, με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard Διεύθυνση φωτογραφίας: Michel Latouche Μοντάζ: Cécile Decugis Μουσική: P. Monsigny Ηθοποιοί: Jean-Paul Belmondo, Anne Colette, Gérard Blain Παραγωγή: Films de la Pléiade (Pierre Braunberger)
Αφιερωμένο στον Ζαν Κοκτώ, ένα μινιμαλιστικό πορτραίτο του τέλους μιας εφήμερης σχέσης, ανάμεσα σε έναν χειμαρρώδη συγγραφέα και μια σχεδόν βουβή κουκλίτσα, πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να γίνει ηθοποιός του σινεμά.
Που και πότε? Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 23.00 στην Αίθουσα Λαΐς.

Une histoire d’eau Poster
Une histoire d’eau
Μια ιστορία νερού (Μια μικρή ιστορία νερού)
Μυθοπλασία, Γαλλία, 1958, 18’, 35mm, Α-Μ, με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard, François Truffaut Σενάριο: François Truffaut Διεύθυνση φωτογραφίας: Michel Latouche Μοντάζ: Jean-Luc Godard Ηθοποιοί: Jean-Claude Brialy, Caroline Dim Παραγωγή: Roger Fleytoux, Films de la Pléiade
Ξεκίνησε ως ντοκιμαντέρ για τις πλημμύρες του 1958 αλλά, όταν ο Τρυφώ αποχώρησε, κατέληξε ένα ευφάνταστο road movie μετ’ εμποδίων, αφιερωμένο στον Μακ Σένετ. Δύο ξένοι ερωτεύονται στη διάρκεια μιας διαδρομής που διασχίζει την πλημμυρισμένη επαρχία για να καταλήξει στο Παρίσι.
Που και πότε? Δευτέρα 9 Ιουνίου στις 21.00 στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

A bout de souffle Poster
A bout de souffle
Με κομμένη την ανάσα
Μυθοπλασία, Γαλλία, 1960, 90’, 35mm, Α-Μ, με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard από μια ιστορία του François Truffaut Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Cécile Decugis Μουσική: Martial Solal, Mozart Ηθοποιοί: Jean Seberg, Jean-Paul Belmondo, Henri-Jacques Huet, Jean-Pierre Melville, Liliane David Παραγωγή: Georges de Beauregard, S.N.C.
Ο μικρο-κακοποιός Μισέλ Πουακάρ, καταζητούμενος για το φόνο αστυνομικού, ξανασυναντά την Πατρίτσια Φρανκίνι, μια Αμερικανίδα που ζει στο Παρίσι πουλώντας εφημερίδες. Μαζί της θέλει να δραπετεύσει στην Ιταλία, αφού ξεκαθαρίσει κάποιους λογαριασμούς. Ο κλοιός της βίας και της προδοσίας σφίγγει γύρω από αυτό τον αταίριαστο έρωτα. «Ξεκινώντας από μια συμβατική ιστορία ήθελα να ξανακάνω αλλιώς όλο το σινεμά», έτσι συνοψίζει ο Γκοντάρ την καινοτομία και την ενέργεια της μυθικής αυτής πρώτης ταινίας.
Που και πότε? Παρασκευή 6 Ιουνίου στις 20.45 στην Αίθουσα Λαΐς.

Le Petit Soldat Poster
Le Petit Soldat
Ο μικρός στρατιώτης
Μυθοπλασία, Γαλλία, 1960, 88’, 35mm, Α-Μ, με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Agnès Guillemot, Lila Herman Μουσική: Maurice Le Roux Ηθοποιοί: Michel Subor, Anna Karina, Henri-Jacques Huet, Paul Beauvais, Laszlo Szabo Παραγωγή: Georges de Beauregard/ S.Ν.C
Πρώτη συνεργασία του Γκοντάρ με την Άννα Καρίνα και ταινία ορόσημο για νεότερους Γάλλους κινηματογραφιστές. Με πρόσχημα την ερωτική ιστορία ενός πληρωμένου δολοφόνου με μια επαναστάτρια, αυτό το παγερό και στιλιστικά προκλητικό πολιτικό σχόλιο για τον πόλεμο της Αλγερίας ήταν απαγορευμένο από τη λογοκρισία για τρία χρόνια. «Μας κατηγορούσαν ότι δείχνουμε μόνο ήρωες που πηγαίνουν στο κρεβάτι. Ο μικρός στρατιώτης είναι μια ταινία με ήρωα κάποιον που εμπλέκεται τόσο πολύ με την πολιτική που δεν έχει χρόνο για κρεβάτι», δήλωσε ο Γκοντάρ.
Που και πότε? Κυριακή 8 Ιουνίου στις 19.00 στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Une femme est une femme Poster
Une femme est une femme
Η γυναίκα είναι γυναίκα (Η κυρία θέλει έρωτα)
Μυθοπλασία, Γαλλία-Ιταλία, 1961, 84’, 35mm Έγχρ., με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, από μια ιδέα της Geneviève Cluny Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Agnès Guillemot, Lila Herman Μουσική: Michel Legrand Ηθοποιοί: Anna Karina, Jean-Claude Brialy, Jean-Paul Belmondo, Henri Atal, Marie Dubois, Jean Moreau Παραγωγή: Carlo Ponti, Georges de Beauregard (Rome-Paris Films)
Μια στριπτιζέζ θέλει να γίνει μητέρα, αλλά όταν ο σύντροφός της αρνείται να πραγματοποιήσει την επιθυμία της, στρέφεται στον καλύτερό του φίλο. Αυτή η περίπλοκη δραματική κατάσταση, όπου υφαίνονται δύο βασικά γκονταρικά θέματα (το ζευγάρι και για πρώτη φορά η πορνεία) γίνεται ένα «νεορεαλιστικό μιούζικαλ», με αναφορές στον Μπρεχτ, τον Ζακ Ντεμί και το Χόλιγουντ. Όπως λέει με χιούμορ, η Άννα Καρίνα προς το τέλος του φιλμ: «Δεν ξέρω αν είναι κωμωδία ή τραγωδία, αλλά είναι αριστούργημα».
Που και πότε? Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 23.00 στην Αίθουσα Λαΐς.

Les Carabiniers Poster
Les Carabiniers
Οι καραμπινιέροι
Μυθοπλασία, Γαλλία-Ιταλία, 1963, 80’, 35mm, Α-Μ, με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, Roberto Rosselini, Jean Gruault, από το θεατρικό έργο του Benjamino Joppolo Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Agnès Guillemot Μουσική: Philippe Arthuys Ηθοποιοί: Marino Mase, Albert Juross, Geneviève Galéa, Catherine Ribeiro, Gérard Poireau Παραγωγή: Carlo Ponti, Georges de Beauregard (Rome-Paris Films), Les Films Marceau
Ένας αντιπολεμικός, μπρεχτικός μύθος, μια παράξενη ταινία ακόμα και για το πολύμορφο, γκονταρικό σύμπαν. Δυο αδελφοί εγκαταλείπουν το σπίτι και την οικογένειά τους και πηγαίνουν στον πόλεμο, πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουν όλα τα πλούτη του κόσμου. Στο πεδίο της μάχης καταστρέφουν και καταστρέφονται. Πληγωμένοι επιστρέφουν χωρίς την αμοιβή τους, μόνο με μια βαλίτσα γεμάτη καρτ ποστάλ. Ο βασιλιάς τους χάνει τον πόλεμο και οι δυο «αγαθούληδες» αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες πολέμου.
Που και πότε? Τρίτη 17 Ιουνίου στις 23.00 στην Αίθουσα Λαΐς.

Le Mépris Poster
Le Mépris
Η περιφρόνηση
Μυθοπλασία, Γαλλία-Ιταλία, 1963, 105’, 35mm, Έγχρ., με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Alberto Moravia Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Agnès Guillemot Μουσική: Georges Delerue Ηθοποιοί: Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance, Fritz Lang Παραγωγή: Carlo Ponti, Georges de Beauregard (Rome-Paris Films)
Μια γυναίκα οδηγείται να περιφρονήσει βαθιά τον συγγραφέα σύζυγό της στη διάρκεια του γυρίσματος μιας παράξενης διασκευής της Οδύσσειας στην Ιταλία. Καταγραφή της σύγκρουσης του εμπορίου με την τέχνη και των συμβιβασμών των ανθρώπων του κινηματογράφου, η ταινία τολμάει να βάλει την Μπριζίτ Μπαρντό, τη σεξουαλική φαντασίωση μιας ολόκληρης εποχής, απέναντι σε έναν γίγαντα του κλασικού κινηματογράφου, τον Φριτς Λανγκ, για να απογειωθεί σε μια από τις πιο δυνατές ερωτικές εξομολογήσεις στο ίδιο το σινεμά.
Που και πότε? Σάββατο 7 Ιουνίου στις 20.45 στην Αίθουσα Λαΐς.

Bande à part Poster
Bande à part
Μια ξεχωριστή συμμορία
Μυθοπλασία, Γαλλία, 1964, 95’, 35mm, Α-Μ/ Έγχρ., με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, βασισμένο στο μυθιστόρημα Fool’s Gold της Dolores Hitchens Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Agnès Guillemot Μουσική: Michel Legrand Ηθοποιοί: Anna Karina, Claude Brasseur, Sami Frey, Louisa Colpeyn, Chantal Darget Παραγωγή: Anouchka Films/ Orsay Films
«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων συναντά τον Φραντς Κάφκα», έτσι περιέγραφε ο Γκοντάρ αυτήν την ταινία, μια από τις πιο δημοφιλείς του. Ένα τρίο φοιτητών, δυο αγόρια και ένα κορίτσι, φανατικοί θαυμαστές του Χόλιγουντ, αλλά χωρίς τη νοοτροπία του «κλέφτη ή του καπιταλιστή», ονειρεύονται εγκληματικές περιπέτειες, ανάμεσα σε μαθήματα αγγλικών, αγώνες δρόμου μέσα στο Λούβρο και χορούς σε καφέ με τζουκ μποξ. Η κοπέλα ανακαλύπτει μια κρυψώνα με χρήματα στο σπίτι της θείας της και οι φαντασιώσεις τους πραγματοποιούνται.
Που και πότε? Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 23.00 στην Αίθουσα Λαΐς.

Alphaville. Une étrange aventure de Lemmy Caution Poster
Alphaville. Une étrange aventure de Lemmy Caution
Αλφαβίλ. Μια παράξενη περιπέτεια του Λέμμυ Κώσιον (Ο Λέμμυ Κώσιον εναντίον του Άλφα-60)
Μυθοπλασία, Γαλλία, Ιταλία, 1965, 98’, 35mm, Μ-Α, με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, από ένα ποίημα του Paul Eluard Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Agnès Guillemot Μουσική: Paul Mizraki Ηθοποιοί: Eddie Constantine, Anna Karina, Akim Tamiroff, Howard Vernon, Laszlo Szabo, Michel Delahaye Παραγωγή: André Michelin, Chaumiane Prod. - Filmstudio (Rome)
Ο μυστικός πράκτορας Λέμι Κώσιον φτάνει στην Αλφαβίλ, ένα απρόσωπο, φουτουριστικό Παρίσι, όπου «Κανένας δεν έχει ζήσει στο παρελθόν, ούτε θα ζήσει στο μέλλον, το παρόν είναι η μόνη μορφή ζωής». Η αποστολή του είναι να συγκρουσθεί με τον δικτάτορα Φον Μπράουν που κυβερνά την Αλφαβίλ, μέσω του υπολογιστή Άλφα-60, έχοντας απαγορεύσει στους πολίτες τα συναισθήματα και τις λέξεις που τα προκαλούν. Ο Κώσιον συναντά την Νατάσα φον Μπράουν και ο έρωτας τους ανοίγει το δρόμο της απελευθέρωσης.
Που και πότε? Κυριακή 8 Ιουνίου στις 20.45 στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Pierrot le fou Poster
Pierrot le fou
Ο τρελός Πιερό
Μυθοπλασία, Γαλλία, Ιταλία, 1965, 110’, 35mm, Έγχρ., με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, από ένα ένα μυθιστόρημα του Lionel White Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Françoise Colin Μουσική: Antoine Duhamel Ηθοποιοί: Jean-Paul Belmondo, Anna Karina, Dirk Sanders, Raymond Devos, Graziella Galvani, Roger Dutoit, Hans Meyer, Jimmy Karoubi, Laszlo Szabo Παραγωγή: Georges de Beauregard – Rome-Paris-Films και Dino de Laurentis Cinematografica
Δυο παλιοί εραστές, ο Φερντινάν, αστός δημοσιογράφος, που ασφυκτιά στην πλήξη του γάμου του, και η αινιγματική Μαριάν, που έχει πάθος με τα όπλα και το χρήμα, ξαναβρίσκονται τυχαία. Κυνηγημένοι από πληρωμένους δολοφόνους, διώκτες της Μαριάν, θα αποδράσουν από το συμβατικό, αστικό Παρίσι και θα ζήσουν την περιπέτεια του απόλυτου, τρελού έρωτα. Η αναρχική διαδρομή του “τελευταίου ρομαντικού ζευγαριού” προς το πουθενά, θα καταλήξει στη Μεσόγειο σε ένα εκρηκτικό φινάλε
Που και πότε? Δευτέρα 9 Ιουνίου στις 20.45 στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Masculin féminin Poster
Masculin féminin
Αρσενικό θηλυκό
Μυθοπλασία, Γαλλία, Σουηδία, 1966, 110’, 35mm, Α-Μ, με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, από δύο νουβέλες του Guy de
Maupassant Διεύθυνση φωτογραφίας: Willy Kurant Μοντάζ: Agnès Guillemot Μουσική: Jean-Jacques Debout Ηθοποιοί: Jean-Pierre Léaud, Chantal Goya, Marlène Jobert, Michel Debort, Catherine-Isabelle Duport, Eva Britt Strandberg, Birger Malmsten Παραγωγή: Anouchka Films/ Argos films/ Svensk Filmindustri/ Sandrews
Ο Πωλ, ένας ρομαντικός ιδεαλιστής και επίδοξος συγγραφέας έχει μόλις απολυθεί από το στρατό, όταν ερωτεύεται την Μαντλίν, που θέλει να γίνει ποπ σταρ. Οι τελετουργίες και τα καινούρια ήθη του ερωτικού παιχνιδιού, οι ιδεολογικές μεταπτώσεις μιας γενιάς που κυκλοφορούσε στο Καρτιέ Λατέν το 1965 μπαίνουν στο στόχαστρο του διεισδυτικού βλέμματος του Γκοντάρ. Ή αλλιώς: η σεξουαλική πολιτική «των παιδιών του Μαρξ και της Κόκα Κόλα», φιλμαρισμένη από «το παιδί του Μπρεχτ και του Χόλιγουντ».
Που και πότε? Σάββατο 7 Ιουνίου στις 19.00 στην Αίθουσα Α της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

Made in USA Poster
Made in USA
Συνέβη στην Αμερική
Μυθοπλασία, Γαλλία, 1966, 90’, 35mm, Έγχρ., με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, από μυθιστόρημα του Donald E. Westlake Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Agnès Guillemot Μουσική: Schumann και Beethoven Ηθοποιοί: Anna Karina, Laszlo Szabo, Jean-Pierre Léaud, Yves Afonso, Ernest Menzer, Jean-Claude Bouillon Παραγωγή: Georges de Beauregard – Rome-Paris-Films, Anouchka Films, SEPIC
Η Πόλα Νέλσον, μια θηλυκή εκδοχή του Χάμφρι Μπόγκαρτ, πηγαίνει στο Ατλάντικ Σίτι να ερευνήσει την εξαφάνιση του εραστή της. Προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο, ανακαλύπτει ότι είναι νεκρός και χάνεται μέσα σε ένα λαβύρινθο διεθνούς συνωμοσίας, όπως κι η αφήγηση της ταινίας που περιπλέκεται στον ιστό πολλαπλών πληροφοριών και σημάτων. «Ήθελα για μια φορά να αφηγηθώ μια απλή ιστορία, αλλά δεν ξέρω πώς... θέλω να επαναπροσδιορίσω τα πάντα...να τα πω όλα ταυτοχρόνως» Ζ.-Λ. Γκοντάρ.
Που και πότε?

Deux ou trois choses que je sais d’elle Poster
Deux ou trois choses que je sais d’elle
2 ή 3 πράγματα που ξέρω γι’ αυτήν
Μυθοπλασία, Γαλλία, 1966, 90’, 35mm, Έγχρ., με ήχο
Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard Σενάριο: Jean-Luc Godard, από μια έρευνα της Catherine Vimenet στο Nouvel Observateur Διεύθυνση φωτογραφίας: Raoul Coutard Μοντάζ: Françoise Collin Μουσική: Beethoven Ηθοποιοί: Marina Vlady, Anny Duperey, Roger Montsoret, Raoul Lévy, Jean Narboni, Christophe Bourseiller Παραγωγή: Anouchka Films/ Argos Films/ Les Films du Carosse/ Parc Film
Το πορτραίτο μιας αστής νοικοκυράς, που για να εξασφαλίσει τα χρήματα για τις καταναλωτικές συνήθειές της καταφεύγει στην πορνεία. Κινείται ανάμεσα σε σύζυγο, προαγωγό και πελάτες με απελπιστική αδιαφορία. Εμπνευσμένη από μια δημοσιογραφική έρευνα, η ταινία είναι συγχρόνως το πορτραίτο της πόλης του Παρισιού τη στιγμή που αλλάζει και αναδομείται. Μια απαισιόδοξη ματιά σε έναν κόσμο, όπου «τα νεκρά αντικείμενα είναι πάντα ζωντανά και οι
ζωντανοί άνθρωποι νεκροί».
Που και πότε? Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 20.45 στην Αίθουσα Λαΐς.

Τιμές εισόδου
• Γενική Είσοδος ανά ζώνη προβολής: 5€
• Κάρτα διαρκείας (κόκκινη) για όλο το αφιέρωμα: 40€
• Κάρτα διαρκείας μειωμένη (πράσινη) για όλο το αφιέρωμα: 25€ (για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, δασκάλους, καθηγητές, ατέλειες, Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), άνω των 65, και νέους 18 έως 26 ετών)
• Κάρτα (κίτρινη) για 8 ζώνες προβολής: 25€
• Κάρτα (λευκή) μειωμένη για 8 ζώνες προβολής: 15€ (για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, δασκάλους, καθηγητές, ατέλειες, Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), άνω των 65, και νέους 18 έως 26 ετών)
Αριθμός καρτών: 50 για κάθε κατηγορία
Για την έκδοση της κάρτας: επίδειξη της ταυτότητας (και φοιτητικό πάσο, κάρτα ΟΑΕΔ, Πολιτισμού, κτλ για τις μειωμένες).
Έκδοση καρτών και προπώληση εισιτηρίων ώρες ταμείου.
Το ταμείο της Αίθουσας Α (Ιερά Οδός 48) θα ανοίγει στις 18:00.
Το ταμείο του θερινού σινεμά «Λαΐς» (επί της Μεγ. Αλεξάνδρου 134 & 136) θα ανοίγει στις 20:00. Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας θα πρέπει να κόβουν στο ταμείο μηδενικό εισιτήριο πριν από κάθε προβολή.