3 Days To Kill Poster3 Μέρες Διορία

του McG. Με τους Kevin Costner, Amber Heard, Hailee Steinfeld, Connie Nielsen, Richard Sammel, Eriq Ebouaney, Tómas Lemarquis, Raymond J. Barry


Ο Πράκτωρ Ασθενής
του zerVo (@moviesltd)

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να κατανοήσει κανείς, γιατί το σούπερ επιτυχημένο Taken, έχει καταφέρει κι έχει κτίσει την δική του σχολή στο ταλαιπωρημένο χώρο της action movie, φέροντας φυσικά φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του εμπνευστή όλου αυτού του γεμάτου (φυσικά αποδεκτές) υπερβολές χαμού, μεσιέ Besson. Ο λόγος είναι απλός. Οι ήρωες των κινηματογραφικών κόμικ του φραντσέζου, δεν είναι πρακτορικά μαθητούδια, που πέφτουν για πρώτη - άντε για δεύτερη - φορά στα βαθιά, αλλά έμπειροι στην μάχη πολεμιστές, που διαθέτουν προσωπική, οικογενειακή ζωή, στοιχείο που εύκολα προστίθεται στην ίντριγκα, εκτοξεύοντας το σασπένς. Αφού ο πιστολέρο, πρωτίστως στην ιεραρχία των κανόνων του βάζει το to protect την φαμίλια και κατοπινά το to serve, το καλό της υπηρεσίας...

3 Days To Kill Wallpaper

Η αποτυχημένη αποστολή σύλληψης του διεθνώς φημισμένου τρομοκράτη Wolf, στο Βελιγράδι, δεν θα είναι το χειρότερο μαντάτο που έχει να αντιμετωπίσει ο βετεράνος κατάσκοπος της CIA Ίθαν Ρέννερ, αφού οι ιατρικές εξετάσεις του έδειξαν πως τα ασθενικά συμπτώματα των τελευταίων ημερών, δεν οφείλονται σε ένα απλό κρυολόγημα, μα σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο καρκίνο, που δεν του αφήνει παρά μόνο μερικούς μήνες ζωής. Επιστρέφοντας στην βάση του στο Παρίσι, προκειμένου να τακτοποιήσει τις τελευταίες του εκκρεμότητες, θα έλθει σε επικοινωνία με την εν διαστάσει σύζυγο του, ζητώντας της να φροντίσει στο εφεξής την έφηβη κόρη τους, στην οποία κληροδοτεί σύνταξη και εφάπαξ για να καλύψει τα δίδακτρα της σχολής της.

Για εκείνο που δεν είναι προετοιμασμένος ο γερο-Ίθαν, είναι για την μοιραία συνάντηση του με την όμορφη, νεαρή και ανερχόμενη τμηματάρχη απεσταλμένη από τα κεντρικά του Λάνγκλευ, που θα ζητήσει για μια, τελευταία φορά την αρωγή του στο να συλλάβει τον Λύκο, με αντάλλαγμα πειραματικό φάρμακο, που γιατρεύει όγκους σαν κι αυτόν που τον ταλαιπωρεί. Έχοντας αποφασίσει να κρεμάσει το περίστροφο και να αφοσιωθεί για όσο καιρό του απομένει στα αγαπημένα του πρόσωπα, ο απόμαχος πιστολέρο αρχικά θα δυσανασχετήσει με την προσφορά της καλλονής, σύντομα θα την αποδεχθεί όμως, σκεπτόμενος πως είναι πολύ νέος για να αφήσει ορφανό το κοριτσάκι του.

Που από την μεριά της, φυσικά και για να ανεβαίνει το θερμόμετρο, ούτε καν θέλει να τον βλέπει, αφού την έχει εγκαταλείψει για να ακολουθήσει καριέρα εκτελεστή εδώ και πολλά χρόνια, μεγαλώνοντας ουσιαστικά χωρίς πατέρα. Το αιφνίδιο ταξίδι τριών ημερών της πολυάσχολης (επίσης) μαμάς στο Λονδίνο, θα δώσει την ευκαιρία στον αποφασισμένο Ρέννερ, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κόρης, να τσακώσει τον απειλητικό τερορίστα, να ικανοποιήσει την εκθαμβωτική αφέντρα και να τσιμπήσει στο φινάλε την θεραπεία που θα τον γιάνει. Με τις παρενέργειες τι γίνεται όμως?

Ούτε μισό δευτερόλεπτο δεν αφήνει τον θεατή του να ανασάνει το 3 Days To Kill, κάνοντας ουσιαστικά πράξη την απαίτηση του για πυροβολισμούς, εκρήξεις, καταδιώξεις και εντυπωσιακή φανφάρα. Ανοίγοντας συνάμα κλωνάρια συνένωσης προς την επιστημονική φαντασία - λέγε με και σκεύασμα κατά της θανατηφόρας συμφοράς, που φυσικά αποτελεί μόνο προνόμιο των ισχυρών - που ορίζει και την σημαντικότερη ακρότητα του σεναρίου που σκέφτηκε ο Besson. Κατά τα άλλα η συνολική παραγωγή επί δίωρου αντιπροσωπεύει πλήρως την υποσχόμενη χαμό σφραγίδα της EuropaCorp, που ξεκινά με μια υποδειγματική σεκάνς με φόντο τον Δούναβη και το εμβληματικό οτέλ Jugoslavija, συνεχίζεται με ένα απίθανο Car Chase στις όχθες του Σηκουάνα και καταλήγει σε μια αποβάθρα του παρισινού μετρό, όπως κάθε νεο νουάρ που επιθυμεί να σεβαστεί τον εαυτό του.

Κι όχι με όποιον κι όποιον περαστικό στην κορυφή της μαρκίζας, αλλά με εκείνον που αποτέλεσε το νούμερο ένα χολιγουντιανό όνομα σχεδόν για μια δεκαετία, μέχρι που τον έβαλε στο σημάδι η κατάρα του σούπερ μέγκα χιτ The Bodyguard, σημείο που αποτέλεσε την απαρχή της κατάρρευσης, τόσο για εκείνον, μα κυρίως για την τοτινή του παρτενέρ. Ο Kevin Costner κακά τα ψέμματα τέτοιους ρόλους υποκατάστατου Liam Neeson (πως τα φέρνει η μοίρα καμιά φορά ε?) τους έχει για πλάκα, ειδικά όταν το σκαμμένο από τις ταλαιπωρίες της ηλικίας πρόσωπο του, ταιριάζει ταμάμ στο κτίσιμο της ετοιμοθάνατης περσόνας του.

Εντάξει για να γίνει αποδεκτό σαν σύνολο το φιλμ, που υπογράφει ο γνώστης στο είδος από τον καιρό των Αγγέλων του Τσάρλι McG, πρέπει η ματιά να κάνει πάμπολλες θεματικές υποχωρήσεις, με κυριότερη το γιατί η κραταιά μυστική υπηρεσία του κόσμου, επιμένει στο γερασμένο ταλέντο του, έχοντας στις τάξεις της τόσους Bourne να περιμένουν στην ουρά. Για να μην γίνει λόγος για την σαδο/μαζό νεαρά, με την μορφή της Amber Heard, που φορά μια ξεχωριστή στολή αφεντικίνας με γόβες στιλέτο, όλων των λογιών τις περούκες και σέξι ζαρτιέρες, που σε καμία στιγμή του σκριπτ, δεν δικαιολογούνται. Παίζει μπάλα ο Besson όμως, που συνδυάζει Πύργο Άιφελ και πανζουρλισμό παρέα και πρέπει να του έχεις εμπιστοσύνη.

Για πες: Με λιγουλάκι αδύναμο υποστόρυ, όταν η φάμιλυ μπαίνει ξανά στην ζωή του εξηντάρη agent, με την μορφή της άχαρης Steinfeld και της - δείχνει μεγαλύτερης από όσο πραγματικά είναι - Δανέζας Connie Nielsen το 3 Days προσθέτει ένα ακόμη παρακολουθήσιμο κρικάκι στην μακρά αλυσίδα των πονημάτων του δαιμόνιου Luc. Με σημαντικά περισσότερο (πικρό) χιούμορ από τις προηγούμενες στιγμές του, αλλά και κάποιες περίεργες κοινωνικές προεκτάσεις στην ματιά του (που έχουν να κάνουν με το στοιχείο των μεταναστών στην πολυσυλλεκτική Πόλη του Φωτός) το περιπετειώδες φιλμ, αποζημιώνει εκείνον που θα το επιλέξει και φυσικά θα έχει την διάθεση να ξεπεράσει τους υφάλους της εξτραβαγκάντζας.

3 Days To Kill Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 10 Ιουλίου 2014 από την Feelgood

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα εκπλησσομαι που του βαζεις 5. Δεν ξερω αν αφταιγε η δικη μου διαθεση αλλα το βρηκα σχεδον κακο. Ουτε περιπετεια ουτε τα κωμικα στοιχεια που προσπαθησε του βγηκαν. Απογοητευση...

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική