Οι Μαχητές των Δρόμων 6 Fast and Furious 6 Movie PosterΟι Μαχητές των Δρόμων 6

του Justin Lin. Με τους Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris Bridges, Sung Kang, Luke Evans, Gina Carano, John Ortiz


Φουλαρισμένο με πολλά οκτάνια!
του zerVo (@moviesltd)

Εδώ υποχρεούμαι να βγάλω το καπέλο στην Universal. Και να υποκλιθώ μπροστά στους μεγάλους μάγκες, έχοντες το γενικό πρόσταγμα του στούντιο. Οι τύποι αφού πήραν ένα (δικό τους έτσι κι αλλιώς) franchise που είχε ξεμείνει από γκάζι κάπου στην ερημιά της επαναληψιμότητας, αφού το φούλαραν με εκρηκτικό μείγμα βενζίνης και νίτρου, το έριξαν και πάλι στην πίστα για να διεκδικήσει την καρό σημαία. Αποτέλεσμα? Πλέον δεν περιμένουν καν τους πίνακες των box office για να δουν την συμπεριφορά της πολλοστής συνέχειας της σειράς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως οι Fast And The Furious έχουν πάρει με ευκολία την pole position. Ήδη έχουν ανακοινώσει και το επόμενο chapter του σίριαλ, εμπλουτισμένο στην τουρμπομηχανή του, με αμέτρητα οκτάνια ακόμη!

Οι Μαχητές των Δρόμων 6 Fast and Furious 6 Movie Wallpaper
Με τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ξεχειλισμένους από εκατομμύρια δολάρια, χάρη στην γερή μπάζα που έκαναν ξαφρίζοντας τον βαρόνο του υποκόσμου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο (Fast Five) o Ντομινίκ Τορέτο και ο, εξ αγχιστείας πλέον, αδελφός του Μπράιαν Ο' Κόννερ απολαμβάνουν μια ήρεμη ζωή κάτω από τον ηλιόλουστο ουρανό των Καναρίων Νήσων. Γαλήνη που θα διακόψει η παρουσία του δυναμικού αστυνόμου Χόμπς, που με αντάλλαγμα την  ελευθερία τους, θα ζητήσει την βοήθεια τους προκειμένου να εξολοθρεύσει την συμμορία του ευφυούς, πρώην στελέχους των ειδικών δυνάμεων Σο, που στοχεύει στην κλοπή ενός πανίσχυρου μυστικού υπερόπλου.

Το ζήτημα για το τιμ των χαρισματικών άσων του βολάν, δεν είναι αν θα αποδεχτούν την πρόκληση που θα ρίξει στα πόδια τους η απαιτητική Ιντερπόλ, άλλωστε δεν έχουν κι άλλη επιλογή, πέρα από το να οδηγηθούν στην στενή, για τον πρότερο ανέντιμο βίο τους, αλλά το πως θα στήσουν το σχέδιο δράσης τους, προβλέποντας σε ποιο σημείο του πλανήτη, θα γίνει το επόμενο κτύπημα του γκάνγκστερ. Η πυξίδα θα δείξει Λονδίνο, οπότε το hi tech ορμητήριο θα στηθεί στην βρετανική πρωτεύουσα, που πλέον ορίζει το πεδίο της μάχης ανάμεσα στις πανομοιότυπης τεχνογνωσίας και ικανότητας ομάδες. Κι ενώ η κόντρα αναμένεται αμείλικτη, ως εκ θαύματος, θα γίνει αντιληπτό πως το δεξί χέρι του παρανοϊκού Σο, είναι η αεικίνητη Λέτι, πρώην κορίτσι του Ντομ, που εδώ και δύο φιλμικά επεισόδια θεωρείται K.I.A. Και καλά η Ανάσταση, η αλλαγή στρατοπέδου πως μπορεί να εξηγηθεί?

Ποτέ του το σίριαλ, που κυριολεκτικά καθηλώνει σε κάθε του εμφάνιση τους φίλους των πειραγμένων μηχανοκίνητων, δεν διακρίθηκε για την σεναριακή του ευρηματικότητα και πρωτοτυπία. Ούτε και τώρα συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού το θορυβώδες κολάζ, δεν κινείται σε διαφορετικά μονοπάτια, από το τυπικό duel ανάμεσα σε κακούς και ημίκακους, με τους δεύτερους φυσικά να κερδίζουν το κλάκο μας. Μπορεί από θεματική έμπνευση το Fast And The Furious 6 να υστερεί, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις ταχύτατες και θορυβώδεις σεκάνς δράσης, εκεί που ο σταδιακά βελτιωμένος από το τρίτο επεισόδιο που ξεκίνησε την ενασχόληση του με τους Μαχητές των Δρόμων, σκηνοθέτης Justrin Lin, κάνει ότι περνά από το χέρι του για να χορτάσει το διψασμένο για τετ α κε, συγκρούσεις, σπινιές και μαρσαρίσματα κοινό του. Ίσως από το Part 6 να απουσιάζει το τύπου 007, εντυπωσιακό intro που διέθετε το Part 5, η συνέχεια όμως αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό, αφού στο παιχνίδι του χαμού επιστρατεύονται μεταγωγικά C-130, θωρακισμένες φόρμουλες, αεροδυναμικές κούρσες μέχρι και...τανκς, συνθέτοντας ένα κοκτέιλ μολότοφ, υψηλής εκρηκτικής δεινότητας.

Για πες: Ίσως το λάθος στην παρούσα φάση να έχει να κάνει με τον κάπως χοντροειδή τρόπο που λαμβάνει χώρα ο πόλεμος της ασφάλτου και αφορά κυρίως τους άτυχους αθώους οδηγούς, που βρίσκονται στο μέσον των πυρών. Don't Worry Pal, παραμύθι είναι ποτέ δεν πρόκειται να σου συμβεί κάτι τέτοιο διαβαίνοντας αμέριμνος το Ρίο - Αντίρριο. Αν και τώρα που το καλοσκέφτομαι, θα ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τους κομπανιέρους του Vin Diesel (στους οποίους έχει ήδη προστεθεί κι επίσημα ο Jason Statham) στην έβδομη κινηματογραφική τους εκδρομή, μετά από την Τζαπάν, Μπραζίλ και Ίνγκλαντ, να περάσουν μια βολτίτσα και από τα μέρη μας...

Οι Μαχητές των Δρόμων 6 Fast and Furious 6 Movie Rating




Στις δικές μας αίθουσες? Στις 23 Μαΐου 2013 από την UIP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική