Οι Κουμπάροι και το Κριάρι

του Stephan Elliott. Με τους Xavier Samuel, Laura Brent, Olivia Newton-John, Jonathan Biggins, Kris Marshall, Kevin Bishop, Tim Draxl, Rebel Wilson


Όπου γάμος και χαρά...
του zerVo
Μεγάλη ζημιά έχει κάνει εντέλει το Hangover. Πρωτίστως στην δική του πάρτη, αφού με το ανάλατο σίκουελ του ψιλορήμαξε την υψηλή του φήμη και δευτερευόντως στην λοιπή φιλμική παραγωγή, δίνοντας προς χρήση μια πιπεράτη ιδέα, που όμως μέχρι στιγμής στους αρκετούς της κλώνους έχει τσαλαπατηθεί δίχως έλεος. Έτσι κάθε τρεις και λίγο όλο και κάποιο καινούργιο μπάτσελορ πάρτι σκάει στην μεγάλη οθόνη, δίχως όμως να έχει κάτι φρέσκο να προσφέρει, άποψη που ισχύει τόσο για τα ανύπαντρα κοριτσάκια (Bachelorette) όσο και επί της παρούσης για τα ανύμφευτα αγοράκια του A Few Best Men.

Για τον συνεσταλμένο Λονδρέζο Ντέιβιντ, αυτό το καλοκαίρι που πέρασε ήταν το καλύτερο της ζωής του αφού στις διακοπές του στον ονειρικό τροπικό παράδεισο που παραθέρισε, γνώρισε την γυναίκα που πάντοτε ονειρευόταν. Και που δίχως να το πολυσκεφτεί, την ζήτησε εις γάμου κοινωνία, εκείνη δέχτηκε και το μυστήριο λαμβάνει χώρα οσονούπω, χίλια μύρια κύματα μακριά από την Αλβιόνα, στην Αυστραλία. Το μόνο ζήτημα που πρέπει να διευθετήσει ο μελλοντικό γαμπρός, είναι να μεταφέρει το μαντάτο στους αγαπημένους του φίλους, ανακοινώνοντας τους πως θα ταξιδέψουν μαζί στο Σίδνεϊ, για να του παρασταθούν στο μυστήριο ως κουμπάροι.

Που να φανταστεί ο φουκαράς, πως η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του, θα μετατραπεί μονομιάς σε ρινγκ, από την ώρα που το τρίο των γεροντοπαλίκαρων κολλητών - ένας αμετανόητος καλοπερασάκιας γυναικάς, ένας φοβιτσιάρης με κρίση ταυτότητας κι ένας απογοητευμένος σε βαθμό αυτοκτονίας κερατάς - θα κάνουν το λάθος να μπλέξουν στην τελετή έναν παρανοϊκό drug dealer, που πιστεύει πως του έχουν ξαφρίσει την πραμάτεια? Ένας πραγματικός μύλος, πασπαλισμένος με εκατομμύρια κόκκους κόκας - που πάει με όλα - ένα ντελιριώδες κομφούζιο, που περιπλέκει ρεπουμπλικάνους πολιτικάντηδες, γκάνγκστερς του γλυκού νερού, πεθερές πανέτοιμες για όλα, ανεύθυνους παράγαμπρους και ως κερασάκι στην τούρτα μια πρεζοφτιαγμένη (αγνώστου ακόμη συμβολισμού) κατσίκα, είναι η down under κωμωδία του Stephen Elliott. Του προ δύο δεκαετιών σκηνοθέτη της politically incorrect σάτιρας της Πρισίλας, που εδώ επιχειρεί να μιξάρει με φαρσικό τρόπο, την ανατροπή του Hangover και το βρετανικό φλέγμα του Death At A Funeral και το σλάπστικ του Party με την γλυκάδα των Bridesmaids. E, o Αυστραλός δεν τα καταφέρνει...

Για πες: Αποτυχία που δεν βαρύνει κυρίως τους ρολίστες της ίντριγκας, που σηκώνουν το κύριο φορτίο, απούσης αξιόλογης οντότητας του γαμήλιου ζεύγους, δηλαδή τους ικανούς κωμικούς Kris Marshall και Kevin Bishop που έχουν ο καθένας τους από δυο τρεις καλές στιγμές, ούτε την eternal ονειρική Sandy της νιότης μας, Olivia Newton John, που σπάει την πορσελάνη του καλού κοριτσιού, τραβώντας άμα λάχει και καμιά μυτιά, αλλά ούτε και την όπου γάμος και χαρά Rebel Wilson, που στις Εργένισσες έπαιξε την νύφη, στις Φιλενάδες την αλαφροΐσκιωτη συγκάτοικο κι εδώ την fake lesbo κουνιάδα. Αλλά κυρίως το άνοστο σενάριο, που φτάνει σε παρατραβηγμένες ακρότητες μπας και βγάλει λίγο γελάκι από το στόμα του θεατή, με συνέπεια αυτή η προσπάθεια σύντομα να απελπιστεί βουτώντας στην κακογουστιά και εν τέλει να βυθιστεί στην μετριότητα.






Στις δικές μας αίθουσες? Στις 30 Αυγούστου 2012 από την Audiovisual

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική