Ο Βετεράνος

του Matthew Hope. Με τους Toby Kebbell, Brian Cox, Tony Curran


Ο δικός μου πόλεμος!
του zerVo
Βετεράνος κομάντο του βρετανικού στρατού στο Αφγανιστάν, μετά το πέρας της αποστολής του στην Μέση Ανατολή, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, υπολογίζοντας σε ένα καινούργιο ξεκίνημα στην ζωή του. Δυστυχώς για εκείνον όλες οι εργασιακές πόρτες θα παραμείνουν ερμητικά κλειστές, με συνέπεια να ψαχτεί στις γνωριμίες που διαθέτει στον υπόκοσμο. Εκεί που προς μεγάλη του έκπληξη, θα αντιληφθεί πως οι μυστικές υπηρεσίες και οι συμμορίες των δρόμων, έχουν στήσει μια καλά μελετημένη συνωμοσία, σε συνεργασία με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, που είναι πιθανό να στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανυποψίαστους, αθώους πολίτες.

Και κάπως έτσι ξεκινά ο προσωπικός πόλεμος του Μίλερ, ενός άντρα βουτηγμένου ολοκληρωτικά μέσα στο μίσος και τον πόνο, από όσα αντίκρισε στο μέτωπο, αλλά κυρίως από την προδοσία που βιώνει αυτή την στιγμή από την ίδια του την χώρα, που δείχνει να μην αναγνωρίζει τον αγώνα του - όσο και των συντρόφων του - στο πεδίο της μάχης. Ώρα με την ώρα, λεπτό με το λεπτό, εκείνοι που μέχρι πρότινος θεωρούνταν φίλια προσκείμενοι του, αρχίζουν να μεταστρέφουν τα προσωπεία τους κι έτσι μετατρέπονται σε δυνητικούς εχθρούς της ιδεολογίας και των πιστεύω του πεζοναύτη. Που πια, μπορεί να έχει πετάξει το χακί, αλλά αυτό δεν του στερεί την δυνατότητα να επιλέξει να κοντραριστεί με όλους και με όλα. Ακόμη κι αν η πείρα στον πόλεμο στέκεται δυνατός σύμμαχος στο πλάι του, εντούτοις η τελική επικράτηση σε αυτή την κόντρα μοιάζει ουτοπία. Ίσως όμως ένα διαφορετικό, αρνητικό και συνεπώς θανατηφόρο αποτέλεσμα να εξιλεώσει τον πολεμιστή στα ίδια του τα μάτια...

Για πες: Καθαρόαιμο αγγλικό στυλ κινηματογράφησης, με επιμονή στα μουντά, συννεφιασμένα και ημιφωτισμένα πλάνα των φτωχικών γειτονιών μιας τυπικής εγγλέζικης πόλης, αλλά και των έρημων και αδειανών γιγάντιων μπλοκς, που ορίζουν το κρησφύγετο των γκάνγκστερ, είναι αυτό που ακολουθεί πιστά ο σκηνοθέτης Matthew Hope. Συνέπεια τούτου είναι το The Veteran, να είναι μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια δράσης, με έντονο (όσο και υπερβολικό, καθώς ο ήρωας πέφτει 4-5 φορές σε ενέδρες, που δύσκολα μπορεί να διαφύγει κανείς) σασπένς και ανατροπές, σαφώς όχι με την εκρηκτικότητα των φιλμς του Statham, αλλά με εξέλιξη που θα προκαλέσει και κάποιον κοινωνικό προβληματισμό και ερμηνείες αξιοπρεπούς επιπέδου. Όπως τις ορίζει δηλαδή ο κεντρικός πρωταγωνιστής Toby Kebbell, με την έντονη ουδετερότητα του κομάντο στο άφοβο βλέμμα και ο εξαίρετος ρολίστικος περίγυρος που συνθέτουν ο Brian Cox και ο Σκοτσέζος Tony Curran.






Στις δικές μας αίθουσες, 29 Σεπτεμβρίου 2011 από την Audiovisual

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική