Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων

του D.J. Caruso. Με τους Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe, Michael Peña, Josh Lucas, John Leguizamo και τον William H. Macy


Μάτλοκ next generation...
του zerVo
Πρέπει να υπάρχει κάποιος συσχετισμός ανάμεσα σε αυτόν τον Τεξανό γόητα, τον McConaughey και την δικηγορία. Με ρόλο συνηγόρου συστήθηκε στο κοινό, στην πιο διάσημη μέχρι στιγμής παρουσία του, στο A Time To Kill, τον νομικό έστω και περασμένου αιώνα, υποδύθηκε ξανά στο Spielbergικό Amistad, με δικηγορικό κοστούμι εμφανίζεται και πάλι εδώ, στο The Lincoln Lawyer, μετά από μια μακρά περίοδο συμμετοχής του, σε ρομαντικές κομεντί και άνοστες περιπέτειες. Πρέπει να το γνωρίζει και ο ίδιος πάντως πως του πηγαίνει γάντι, για να το επιλέγει με τόση άνεση, άσχετα αν η μόδα του - αλληγορικά και του συγκεκριμένου φιλμικού δικαστικού είδους - είναι από καιρό παρωχημένη...

Μπορεί ακόμη από το χαρτοφυλάκιο του να μην έχει περάσει η σπουδαία υπόθεση, το στυλ του όμως παραπέμπει σε κορυφαίο ποινικολόγο. Εργαζόμενος αποκλειστικά και μόνο από το πίσω κάθισμα της συλλεκτικής Λίνκολν του, ο Μικ Χάλερ, δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω της Πόλης των Αγγέλων, συμβουλεύει κυρίως μικροαπατεώνες, που τον προτιμούν για τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας του, σε όχι ιδιαίτερα απαιτητικές υποθέσεις. Η τελευταία που έχει πέσει στα χέρια του, όμως, αποτελεί μια πραγματική πρόκληση, αφού καλείται να υπερασπιστεί τον γόνο, μιας εκ των πλουσιότερων οικογενειών της Καλιφόρνια, που κατηγορείται για βάναυσο ξυλοδαρμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας μιας ιερόδουλης. Πίσω από την νομική διαμάχη, που σίγουρα θα εκτοξεύσει στα ύψη την φήμη του, κρύβονται παγίδες που δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει.

Κι έτσι ο νομικός που έχει μάθει μέχρι στιγμής σε οτιδήποτε αφορά στην προσωπική - χωρισμένος με παιδί, αλλά όχι διαζευγμένος με εισαγγελέα - ή την επαγγελματική του καθημερινότητα, καταφέρνει να ξεγλιστράει σαν το χέλι, βρίσκεται μονομιάς μπλεγμένος σε μια ικανότατη ίντριγκα, που είναι πιθανό να την πληρώσει με την δική του ελευθερία. Ίσως και με την ίδια του την ζωή. Εξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο το γραμμάτιο της έκδηλης πομπής του, που είναι αντιστρόφως ανάλογη με την γνώση των πολύ βαθιών νερών. O σκηνοθέτης Brad Furman, περισσότερο προσφέρει έναν πιλότο τηλεοπτικής σειράς που θα ακολουθήσει και θα έχει και επιτυχία, με κεντρικό ήρωα έναν wanabe Μάτλοκ, βασισμένος σε ένα πολύ ενδιαφέρον και περίπλοκο θέμα, φιλμάρωντας πρόσωπα, καταστάσεις και τις ανηφοριές του LA, με μοντέρνα διάθεση και αισθητική.

Για πες: Τον βοηθά άλλωστε στο έργο του και το γεγονός πως διαχειρίζεται ένα έμπειρο - ιδίως από συμμετοχή σε παραγωγές μέσου κόστους - καστ, που καθείς ταιριάζει απόλυτα με τον ρόλο που καλείται να υποδυθεί. Εφόσον εκτός του McConaughey, που τον βλέπω να ψάχνεται για σίκουελ, ο σούπερ ρολίστας Macy ως δεξί του χέρι, η κορυφαία milfy Tomei και ο πάντα αξιοπρεπής Phillippe, ως διπρόσωπος φερόμενος δράστης, στήνουν μια δυνατή πρωταγωνιστική ομάδα, που εύκολα καταφέρνει να διατηρήσει το επίπεδο ψηλά, σε όλη τη διάρκεια του δίωρου.





Στις δικές μας αίθουσες, 17 Μαρτίου 2011 από την Odeon


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική