Ένα μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα του The Sorcerer's Apprentice - 14 Ιουλίου 2010 - η Disney παρουσίασε τα πόστερς των χαρακτήρων του φιλμ, συνοδευόμενα από μια σύντομη περιγραφή τους, ώστε να πληροφορηθούμε για το ποιόν του καθενός τους. Το τι συμβαίνει στην υπόθεση της φανταστικής περιπέτειας, που το χεράκι του έχει βάλει και ο Jerry Μίδας Bruckheimer, πιθανότατα να έχεις πληροφορηθεί και από το τρέιλερ, που έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και καιρό. Σύγχρονος μάγος, προσπαθεί να σώσει το Μανχάταν από την φονική οργή του αναλόγων δυνατοτήτων αντιπάλου του. Όπως κάθε Χουντίνι όμως έτσι κι αυτός χρειάζεται έναν βοηθό, που θα τον βρει στο πρόσωπο ενός αδιάφορου νέου, ο οποίος όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κρύβει μέσα του πάμπολλα ειδικά χαρίσματα. Οι δυο τους, δάσκαλος και μαθητής, θα συνθέσουν ένα απίθανο ντουέτο, ικανό να κατατροπώσει τις ορδές του Σκότους και να επαναφέρουν την τάξη στην Μητρόπολη που βρίσκεται κάτω από μεγάλο κίνδυνο. Αν θέλεις να μάθεις δυο τρία πράγματα παραπάνω για τους πρωταγωνιστές της ίντριγκας, κάνε τζαμπ τα πόστερς και ξεκινάμε...



Μπαλτάζαρ Μπλέικ (Nicolas Cage) - Απόγονος του Μέρλιν και χαρισματικός μάγος. Η ηλικία του ξεπερνά τα 1000 χρόνια και σκοπός της ζωής του είναι να ψάξει σε ολόκληρο τον πλανήτη, να εντοπίσει τον Κορυφαίο Διάδοχο του σπουδαίου μάγου, που έχει κληρονομήσει και τις δυνάμεις τους. Όταν τον ανακαλύψει στην μορφή ενός δεκάχρονου Νεοϋορκέζου, θα ανακουφιστεί, δίχως να γνωρίζει πως εκείνος είναι απρόθυμος να ακολουθήσει το πεπρωμένο του.

Σαν Λοκ (Gregory Woo) - Ζει για περισσότερο από μια χιλιετία, μα η μορφή του παραμένει πάντοτε νέα. Διαθέτει απίστευτες μαγικές δυνάμεις, που τις έχει κληρονομήσει από τους Κινέζους προγόνους του και τις χρησιμοποιεί με σατανικό τρόπο. Σε μια τέτοια περίπτωση σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό στην Τσάινατάουν, όταν έστειλε έναν φοβερό Δράκο να ξεράσει φωτιά στους κατοίκους της. Η ψυχή του είναι γεμάτη θυμό, λόγω του πολυετούς εγκλεισμού του στην εξορία.

Ντέιβ Στάτλερ (Jay Baruchel) - Από τους καλύτερους σπουδαστές του πανεπιστημίου της πόλης, με έφεση στην φυσική, αλλά ελάχιστα δημοφιλής στα κορίτσια και τους συμμαθητές του. Βίωσε μια παράξενη εμπειρία στα δέκα του χρόνια, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια τιτανομαχία ανάμεσα στον Μπαλτάσαρ και τον Χόρβατ, ένα στιγμιότυπο που επιθυμεί να διαγράψει από την μνήμη του. Δεν θα το πετύχει όμως, αφού δέκα χρόνια μετά και οι δυο τους θα εμφανιστούν μπροστά του, ενημερώνοντας τον για την προδιαγεγραμμένη του μοίρα. Η άριστη γνώση των θετικών επιστημών τον έχουν κάνει ορθολογιστή και πειθαρχημένο, γι αυτό και θα αντιδράσει με την λογική στην πρόταση του Μπαλτάσαρ, να γίνει ο μαθητευόμενος του. Όταν θα καταλάβει πως η μαγεία και η ψευδαίσθηση διαφέρουν, αλλά η μαγεία και φυσική διόλου, θα ταχθεί δίχως δεύτερη σκέψη στο πλευρό του.

Μαξίμ Χόρβατ (Alfred Molina) - Υπήρξε μαθητής του Μέρλιν και υπηρέτησε το καλό στη μεγαλύτερη διάρκεια της χιλιόχρονης ζωής του. Πρώην συνεργάτης και φίλος του Μπαλτάζαρ, που ήρθε σε ρήξη μαζί του εξαιτίας της κοινής τους λατρείας για την όμορφη Βερόνικα. Από το σημείο αυτό και μετά θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ τους, με τον Χόρβατ να τάσσεται στο πλευρό της διαβολικής Μοργκάνα για να δολοφονήσουν εν ψυχρώ τον Μέρλιν. Η διαμάχη των δύο πανίσχυρων μάγων, μέσα στο πέρασμα του χρόνου, μεταφέρθηκε στην σύγχρονη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβει χώρα η υπέρτατη σύγκρουση ανάμεσα στους Merlineans και τους Morganeans.

Βερόνικα (Monica Bellucci) - Είχε την τύχη να την ερωτευτεί ο μαχητής του Καλού Μπαλτάζαρ, αλλά και την ατυχία να γίνει το αντικείμενο του πόθου, του σκοτεινού Χόρβατ. Μαθήτρια του Μέρλιν, θα χρησιμοποιούσε οποιαδήποτε μαγική της ικανότητα για να προστατέψει τον έρωτα της με τον Μπλέικ. Η απόρριψη στο πρόσωπο του Μαξίμ, θα αναστατώσει την κατάσταση, αφού εκείνος θα νιώσει προδομένος και θα εξελιχθεί σε πρωτοπαλίκαρο της φιδίσιας Μοργκάνας.

Συνέχεια του εφετζίδικου παραμυθιού επί της οθόνης...

Στις δικές μας αίθουσες τον Ιούλιο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική