Επαγγελματίας Καρδιοκατακτητής

του Pascal Chaumeil. Με τους Romain Duris, Vanessa Paradis, Julie Ferrier


(I've Had) The Time of My Life...
του zerVo
Τόση δροσιά, εν μέσω θερινού καύσωνα ούτε κατά παραγγελία. Θέλεις γιατί οι Γάλλοι γνωρίζουν τον τρόπο, να παρουσιάζουν ακόμη και την πιο τυποποιημένη ιστορία με μια ξεχωριστή γοητεία? Θέλεις γιατί μπορεί να έχεις βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες χολιγουντιανές φάτσες, να εναλλάσσονται σε φιλμικά ζευγαράκια και ζητάς κάποια στιγμή και κάτι εναλλακτικό? Θέλεις γιατί η όψη της πολύχρωμης και λαμπερής Κυανής Ακτής έχει την δυνατότητα να ευφραίνει την καρδιά του θεατή? Έστω κι αν γνωρίζεις εκ προοιμίου πως η παραγωγή δεν αγγίζει τα πλούσια επίπεδα της Μέκκας, εντούτοις είσαι σχεδόν βέβαιος πως οι Φραντσέζοι δεν θα σε απογοητεύσουν, προσφέροντας σου ένα σινερομάντζο τουλάχιστον αξιοπρεπές. Κανόνας που επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του L'Arnacoeur, που μπορεί να μην είναι ξεχωριστό και πρωτότυπο, αλλά είναι καλογυρισμένο, ευχάριστο και κυρίως καλοκαιρινό...

Είναι άνετος, αεράτος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Σαν επίσημο επάγγελμα του δηλώνει μεσάζοντας χωρισμού ζευγαριών, αφού έναντι αδράς πληρωμής, αναλαμβάνει να πουλήσει έρωτα σε απογοητευμένες από την σχέση τους κυρίες, να τις συνταράξει αισθηματικά και να προκαλέσει το διαζύγιο. Τι θα συμβεί όμως όταν ο φτερωτός Θεός ρίξει τα βέλη του κατευθείαν στην καρδιά του? Ωπ! Αυτό αποτελεί παραβίαση κανόνα νούμερο 2. Ποτέ δεν νιώθουμε κάτι περισσότερο για την γυναίκα που προσεγγίζουμε επαγγελματικά. Είναι μια απαρέγκλιτη αρχή, που έχει θεσπίσει η ομάδα συν-εργασίας, που συνθέτουν μαζί με τον ομορφονιό, η αδελφή του και ο άντρας της, κρατώντας ο καθένας από μια αρμοδιότητα στην ιδιόμορφη εταιρία που έχουν στήσει. Ο πρώτος νόμος αναφέρει σαφώς, πως ποτέ δεν χωρίζουν ζευγάρια ευτυχισμένα και ερωτευμένα. Το επόμενο συμβόλαιο χωρισμού είναι ακριβώς μια τέτοια περίπτωση. Εκείνη ανεξάρτητη, πολυεκατομμυριούχος και κληρονόμος μιας μυθικής περιουσίας κι εκείνος τζέντλεμαν, ρομαντικός και με λεπτή συμπεριφορά. Που να κρύβεται άραγε το στοιχείο, που θα ορίσει το ζευγάρι που παντρεύεται σε μόλις μια εβδομάδα, ως μη λειτουργικό? Μια ξεχωριστή αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας ο Επαγγελματίας Καρδιοκατακτητής, που μέσα στην υπεροψία του, θα λησμονήσει πως ακόμη και ο πιο έμπειρος ερωτύλος, κάποια στιγμή βρίσκει τον δάσκαλο του.

Για πες: Όχι απλά κερδισμένος, αλλά θριαμβευτής βγαίνει από την παρουσία του στο Heartbreaker o Romain Duris. Ο Γάλλος ζεν πρεμιέ, σε μια ερμηνεία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του, συνεχίζει να εκπλήσσει θετικά, πατώντας πάνω στον διασκεδαστικό καμβά της επιτυχίας του Arsene Lupin, γνωρίζοντας καλά πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να κρατήσει κι έναν πιο απαιτητικό ρόλο, σε μια σοβαρότερη παραγωγή. Εδώ ως κωμικός λειτουργεί άψογα, ειδικά στις στιγμές υποκρισίας του χαρακτήρα του, όταν πρέπει να μεταλλάξει προσωπείο για να ρίξει το υποψήφιο θύμα του. Αντίθετα, είκοσι και πλέον χρόνια μετά το ξεπέταγμα της στη σόου μπιζ, ακόμη δεν έχω διευκρινίσει τους λόγους της τόσο υψηλής δημοτικότητας της Vanessa Paradis, που ούτε καλή φωνή διαθέτει, ούτε θεά της ομορφιάς είναι, ούτε τυγχάνει κανενός πανύψηλου υποκριτικού ταλέντου. Απλά διεκπεραιωτική η 38χρονη σταρ στις εύκολες απαιτήσεις του σκηνοθέτη Pascal Chaumeil, επισκιάζεται ακόμη και από τους δεύτερους ρόλους, που κρατούν η Julie Ferrier ως τεχνοκράτισσα κάπτεν και ο Francois Damiens, ως ο άνθρωπος για όλες της δουλειές της περίεργης τριάδας. Με μια τέτοια κλασσικά γαλλική συνταγή, δεν είναι παράξενο που η κομεντί σάρωσε στα ταμεία της πατρίδας της - κοντά στα 4 εκατομμύρια εισιτήρια έκοψε στην πρώτη της προβολή - αν και είναι σχεδόν βέβαιο πως συνολικά στον υπόλοιπο κόσμο, το νούμερο αυτό θα είναι κατά κάποια μηδενικά μικρότερο.






Στις δικές μας αίθουσες 10 Ιουνίου 2010 από την Village

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική