Καινούργιο αίνιγμα... Το Super 8, στην ουσία είναι ένα είδος φιλμ καταγραφής κινούμενων εικόνων, που πήρε το όνομα του από την διάσταση των 8mm του και που άνθισε εμπορικά παγκοσμίως στα μέσα της δεκαετίας του 60, όταν η Kodak το έριξε στην αγορά, διευκολύνοντας σημαντικά τα ερασιτεχνικά τραβήγματα, εκκολαπτόμενων κινηματογραφιστών. Μια τέτοια μπομπίνα, ξεχασμένη σε κάποιο ντουλάπι, που αποκαλύπτει κάποια θανάσιμα μυστικά των υπηρεσιών ασφαλείας, εμπνεύστηκαν καθώς φαίνεται οι παραγωγοί της ταινίας Super 8, το τίζερ της οποίας προβλήθηκε για πρώτη φορά στο αμερικάνικο κοινό, πριν την έναρξη του Iron Man 2. Η μέθοδος απεικόνισης, το αινιγματικό περιεχόμενο, τα κρυμμένα hints στα λιγοστά πλάνα της διάρκειας του, θυμίζει την αντίστοιχη προωθητική καμπάνια του Cloverfield, πριν από μια τριετία περίπου. Δεν είναι τυχαίο δηλαδή, που πίσω από την συγκεκριμένη προσπάθεια, κρύβεται ο ίδιος σκηνοθέτης, J.J. Abrams αλλά και ο στενότατος πλέον συνεργάτης του Steven Spielberg.

Το τρέιλερ απεικονίζει ένα περίεργο δυστύχημα, με τον εκτροχιασμό ενός τρένου. Το φινάλε του θα σου φέρει στο μυαλό κάτι από Γκοτζίλα και Jurrasic Park, την στιγμή που το τέρας επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από το κλουβί. Και ύστερα έρχονται οι απορίες... Οι μελετητές του διάρκειας 90 δευτερολέπτων φιλμ, ήδη αποκωδικοποίησαν το μήνυμα του τέλους, που είναι σαφές και ανατριχιαστικό. Scariest Thing I Ever Saw, όπερ σημαίνει το φοβιστικότερο πράγμα που είδα στη ζωή μου. Σίγουρα οι πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους τους κρυφού πρότζεκτ του Mr. Lost θα δίνονται με το σταγονόμετρο, μέσα από το μυστηριώδες σάιτ http://www.scariestthingieversaw.com αλλά και το μπλογκ http://www.super8news.com που είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό και με συνεχείς ενημερώσεις. Η Paramount πάντως αν και δεν έχει ορίσει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, αυτό ενδέχεται να το κάνει μέσα στο καλοκαίρι του 2011.

Στις δικές μας αίθουσες, ακόμη είναι πολύ νωρίς

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tha spasi ta tamia i tenia !!! ine siguro .me sindiasmo spielberg ke j.j abrams ti alo na gini? mia apo tis kaliteres tenies pu tha vgun!!!

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική