Ένας ονειρεμένος Γάμος

του Stephan Elliott. Με τους Jessica Biel, Ben Barnes, Kristin Scott Thomas

Η Γιάνκης και οι άφραγκοι
του zerVo
Τελικά ο πόλεμος ανάμεσα στους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, δεν έληξε οριστικά με την διαβόητη διακήρυξη της ανεξαρτησίας των δεύτερων, ένα πρωινό του Ιούλη του 1776. Διατηρείται αναλλοίωτος στο βάθος του χρόνου και οι εκατέρωθεν μπηχτές πέφτουν σε ρυθμό πολυβόλου σε κάθε ευκαιρία. Τώρα το να παρακολουθήσει κανείς αυτή τα την διαλεκτική κόντρα, δοσμένη μέσα από ένα κωμικοδραματικό σενάριο εποχής, δεν ξέρω αν είναι και το πιο μοντέρνο πράγμα του κόσμου. Ούτε φαντάζομαι και το πιο ενδιαφέρον. Μου φαίνεται εντέλει πως αυτές οι ταινίες με τα μελαγχολικά βικτοριανά ντεκόρ, αν δεν διαθέτουν ένα δυνατό θέμα για να σε συγκινήσουν, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο φιλμικό γίγνεσθαι. Τρανή απόδειξη το Easy Virtue, που σημειωτέον once upon a time υπήρξε πόνημα του μετρ του σασπένς…


Παθιασμένη χήρα από το Ντιτρόιτ, παντρεύεται κρυφά νεότερο της Εγγλέζο Και σιγά που η πάλαι ποτέ αριστοκρατική και σνομπ οικογένεια του, θα την αποδεχτεί. Λίγο έως πολύ νομίζω πως ξέρεις τι θα δεις. Την γνώριμη ιστορία της απόρριψης της ώριμης και έμπειρης νύφης, που αποπλάνησε το βλαστάρι της φαμίλιας, εκμεταλλευόμενη την ελάχιστη ερωτική του γνώση. Από μια άποψη δεν θα έλεγα πως έχουν και ιδιαίτερο άδικο και μια ματιά στον συνδυασμό της σεξοβόμβας Λαρίτα και του αρχάριου πιτσιρίκου, πείθει και τον πλέον αδαή. Από την άλλη μεριά όμως, οποιαδήποτε τάση ιδιοτέλειας μπορεί να δείξει η τυπική γιάνκισσα, σβήνει μονομιάς στην πρώτη άποψη του γεμάτου αράχνες και ντεμοντέ διακόσμηση αρχοντικού των Γουίτακερ, που φιλοξενεί το στόρι…

Για πες: Σε φανταστική δημοσκόπηση για το πώς προτιμά το κοινό να καμαρώσει την Jessica Biel, είμαι βέβαιος πως πλέον του 90 τοις εκατό θα απαντήσει σε τίποτα ρόλους στρίπερ χορεύτριας. Εδώ ο Stephan Elliot, την κουπάρει με το Madonnίσιο πλατινέ και την ντύνει με μόδα του 20, για να την απεικονίσει ως εναλλακτική Αμέλια Έρχαρτ, το αποτέλεσμα όμως – αν και ελαφρώς σέξι – δεν λειτουργεί σαν ο μαγνήτης που θα τραβήξει το βλέμμα του θεατή. Να σου πω την αλήθεια από ένα σημείο και μετά, όλο αυτό το απαρχαιωμένο περιβάλλον με βάρυνε. Σε τέτοιο βαθμό, που ούτε οι μαχαιρωτικές σπόντες της Τασώ Καββαδία style πεθεράς Scott Thomas («η χώρα σου αγαπητή μου, είναι νεαρότερη από την καρέκλα που κάθεσαι…»), ούτε ο γνώριμος αέρας του αιώνιου Ντάρσι – εδώ πεθερού με συμπλέγματα από τον πόλεμο – Colin Firth αλάφρωσαν το περιβάλλον. Και κατά συνέπεια ο "Ονειρεμένος Γάμος" βούλιαξε από νωρίς στην μπαγιάτικη λάσπη, που ο ίδιος εντέχνως κατασκεύασε.




Στις αίθουσες 23 Ιουλίου από την Audiovisual

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

apisteuti tainia! to xioumor twn xarakthrwn pragmatika exaisio, metrate atakes, den tha tis prolavenete! poly kalo k meletimeno, ta skinika kai ta topia tis agglikis fusis poly prosegmena. axizei na deite tin tainia!

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική