11/6/09

News Issue.3

- Πρεμιέρα με Tornatore. Με την ταινία Baaria - La Porta Del Vento, του σπουδαίου και πολυβραβευμένου Ιταλού σκηνοθέτη Giuseppe Tornatore, θα ανοίξουν οι πύλες του φετινής κινηματογραφικής Μόστρα, που θα διεξαχθεί στο Λίντο της Βενετίας για 66η φορά, από τις 2 μέχρι τις 12 του ερχόμενου Σεπτέμβρη. Πρόκειται για την ακριβότερη παραγωγή του Ιταλικού σινεμά τα τελευταία χρόνια και όπως συμβαίνει συνήθως θα διαθέτει τον αυτοβιογραφικό (και βεβαίως νοσταλγικό) τόνο, που έχει κάνει διάσημο, τον δημιουργό του Cinema Paradiso. Από τις εικόνες του έργου, που γυρίστηκε στην Σικελία (φυσικά) παρελαύνει ολόκληρη η squadra azzura του γειτονικού σινεμά, με προεξάρχουσα την θεότητα Monica Bellucci και τους Raoul Bova, Enrico Lo Verso, που θα δώσουν μια ιδιαίτερη λάμψη στο κόκκινο χαλί του Palazzo!

- Γεμίζει το καστ του Hobbit. Κλέβοντας λίγο χρόνο από τις αμέτρητες υποχρεώσεις του, ο Guillermo Del Toro, έδωσε συνέντευξη στο BBC, όπου αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα πρότζεκτ, που έχει στα σκαριά αυτή την περίοδο. Αρχικά αναφερόμενος στο The Hobbit, επιβεβαίωσε πως ανάμεσα στο καστ, θα βρίσκονται τρεις από τους κύριους πρωταγωνιστές της τριλογίας του δακτυλιδιού, δηλαδή ο Ian McKellen, o Hugo Weaving και βεβαίως ο Andy Serkis. Επίσης μίλησε για τα πλάνα του γύρω από την νέα διασκευή του μύθου του Frankenstein, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία θα κρατά ο καλός του φίλος Doug Jones.

- Πετάει για το Τορόντο το Up In The Air. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ικανότατου νεαρού σκηνοθέτη του, Jason Reitmann - του Thank You For Smoking και του Juno - το Up In The Air θα είναι πανέτοιμο για να κάνει την πρεμιέρα του διεθνές φεστιβάλ του Τορόντο, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Πρόκειται για την διασκευή του βιβλίου, του Walter Kem, που περιγράφει την ζωή ενός βαριεστημένου μεσήλικα, που προσπαθεί να γεμίσει την στείρα καθημερινότητα του, βάζοντας σαν στόχο να συμπληρώσει το ένα εκατομμύριο μίλια πτήσεως, σαν ταξιδιώτης. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο αειθαλής γόης George Clooney, η Vera Farmiga και ο Jason Bateman.

- Χωρίς σκηνοθέτη το G.I. Joe? Έντονες είναι πλέον οι φήμες, που κάνουν λόγο για ξαφνική απόλυση του σκηνοθέτη Stephen Sommers, από το post production του πολυαναμενόμενου υποψήφιου blockbuster, G.I.Joe. Αιτία στάθηκε η έντονη δυσαρέσκεια της Paramount από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, που κρίνεται επιεικώς μετριότατο, λιγό πριν ολοκληρωθεί και το τελικό μοντάζ του φιλμ. Πάντως ο παραγωγός του έργου Lorenzo Di Bonaventura, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια, μιλώντας για ένα μικρο-καυγαδάκι από αυτά που στην παραγωγική διαδικασία των ταινιών, συναντάμε πολλές φορές...

- M.I.4 με παραγωγό J.J. Abrams. Μέχρι στιγμής είχε γίνει γνωστό, πως ο Tom Cruise, ήδη βρίσκεται σε εγρήγορση, σχεδιάζοντας την τέταρτη συνέχεια των Επικίνδυνων Αποστολών. Σήμερα έγινε γνωστό πως ο σκηνοθέτης του τρίτου επεισοδίου - και φυσικά και του πολύ πρόσφατου χιτ Star Trek - θα πάρει θέση στην ομάδα του Mission Impossible, αυτή την φορά όμως δεν θα είναι ο ίδιος που θα διευθύνει, αλλά θα έχει άλλες αρμοδιότητες που θα έχουν να κάνουν με την παραγωγή. Εξαιρετικό μαντάτο, από την στιγμή που με ότι καταπιάνεται ο mr.Lost, κυριολεκτικά μετατρέπεται σε χρυσάφι!