24/6/09

News Issue.9

- Οσκαρική δεκάδα. Με μια κίνηση, που ως σκοπό έχει να κάνει την διαδικασία της απονομής των βραβείων Όσκαρ, ακόμη πιο αγαπητή στο κοινό, η Αμερικάνικη Ακαδημία Τεχνών, μέσω του Προέδρου της Sid Ganis, αποφάσισε να επεκτείνει τον αριθμό των υποψηφίων στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, από πέντε σε δέκα. Έτσι στην 82η απονομή των δημοφιλέστερων κινηματογραφικών βραβείων, που θα γίνει στο Λος Άντζελες, στα τέλη του ερχόμενου Φλεβάρη, το νούμερο των noms, θα θυμίζει τα πρώτα χρόνια του θεσμού, όπου δεν περιορίζονταν στο νούμερο πέντε. Μια έξυπνη κίνηση, που θα αυξήσει την θεαματικότητα της λαμπερής βραδιάς, ειδικά από την στιγμή που στην δεκάδα θα υπάρχουν και πιο στο ευρύ κοινό δημιουργίες.

- Η Δεύτερη φορά των Watchmen. Αν και ακόμη η Warner δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα, εντούτοις έχει διαρρεύσει πως στις 17 Ιουλίου, θα κυκλοφορήσει στις αμερικάνικες αίθουσες, μια directors cut της ταινίας Watchmen - με 25 επιπλέον λεπτά που είχαν κοπεί στο αρχικό μοντάζ - που τόσο πολύ επικρίθηκε στην πρώτη της διαδρομή. Είναι πιθανότατα μια απόπειρα του σκηνοθέτη Zack Snyder, για να μπαλώσει κάπως τις δυσμενείς απόψεις από το σύνολο σχεδόν κοινού και κριτικών για μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Εις αναμονή λοιπόν...

- Ταινία το Facebook. Με το ιντερνετικό φαινόμενο της εποχής, το Facebook, θα ασχοληθεί όπως φαίνεται ο David Fincher, στην επόμενη ταινία του. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, με τον τίτλο The Accidental Billionaires και αφορά στο πως δύο σπουδαστές του Χάρβαρντ, οι Severin και Zuckering, φαντάστηκαν να δημιουργήσουν τον πλέον δημοφιλή κοινωνικό κόμβο του διαδικτύου. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Ben Mezrich, που έχει επίσης συγγράψει το μυθιστόρημα, που πάνω του βασίστηκε το χαρτοπαικτικού χαρακτήρα φιλμ 21.

- Άγγλος και Ιρλανδός. Στην καινούργια ταινία του Ιρλανδού σκηνοθέτη Jim Sheridan (In The Name Of The Father, My Left Foot) θα κάνει την επόμενη πρωταγωνιστική του εμφάνιση ο αγαπημένος ως Τζέιμς Μποντ, Daniel Craig. Πρόκειται για το μεταφυσικό θρίλερ Dream House, όπου ο Craig κρατά τον ρόλο ενός άντρα, που αποφασίζει μαζί με την οικογένεια του να μεταβεί σε μια μικρή κωμόπολη, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα. Μόνο που το καινούργιο σπίτι έχει στοιχειώσει από τα φαντάσματα των παλιών του ενοίκων, που κάποτε δολοφονήθηκαν εκεί. Ένα θέμα που φέρνει στο νου κάτι από Amityville Horror, μα είμαι βέβαιος πως η ματιά του Sheridan θα προσφέρει κάτι διαφορετικό από ένα κοινότυπο horror...

- Χαμός στην Πόλη του Φωτός. Σε συνέχεια της επιτυχημένης δημιουργίας του με τον τίτλο Taken, που σε μια μόλις καλοκαιρινή εβδομάδα προβολής της στην χώρα μας, έχει ενθουσιάσει τους φίλους των ταινιών δράσης, ο σκηνοθέτης Pierre Morel, επιστρέφει με μια ακόμη περιπέτεια, που εκτυλίσσεται στην Γαλλική πρωτεύουσα και έχει το πιασάρικο όνομα From Paris With Love. Είναι η ιστορία ενός Αμερικάνου πράκτορα, που ταξιδεύει στο Παρίσι, για να βρει την άκρη του νήματος, που θα τον οδηγήσει σε εκείνους που σχεδιάζουν μια τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια στο κέντρο της πόλης. Τον ρόλο του secret service agent αυτή την φορά κρατά ο John Travolta και δίπλα του, ως νεαρός υπάλληλος της πρεσβείας συμπρωταγωνιστεί ο Jonathan Rhys Meyers.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική