Όνειρα Απατηλά


του Christian Petzold. Με τους Benno Fürmann, Nina Hoss, Hilmi Sözer.

Ο...Οδηγός Κτυπάει Πάντα Δυο Φορές
του zerVo
Σύμφωνα με τις γραφές η Ιεριχώ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του γνωστού κόσμου, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της εποχής, έχοντας καταφέρει να ανεβάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της. Στην σημερινή Γερμανία, λίγο έξω από το Βερολίνο, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, επιζητούν να κτίσουν την δική τους Jerichow. Ένας κατεστραμμένος οικονομικά, πρώην λοκατζής, ένας Τούρκος προμηθευτής τροφίμων στις καντίνες της περιοχής και η όμορφη σύζυγος του. Και οι τρεις επιδιώκουν να δραπετεύσουν από το παρελθόν που διαρκώς στριφογυρνά στο νου τους και οι τρεις έχουν την φιλοδοξία της δημιουργίας ενός καλύτερου μέλλοντος, ξεχωριστού από την μιζέρια του σήμερα.


Δεν χρειάζεται φυσικά πολύ μυαλό - ειδικά για όποιον δεν έχει χάσει επεισόδιο του Κόκκινου Κύκλου στον Alpha - για να προβλεφθεί προς τα που θα οδηγηθεί η ιστορία από την στιγμή που ο καλοσχηματισμένος μπρατσαράς (ο Benno Fürmann του Joyeux Noel), που έχει αναλάβει χρέη οδηγού διανομέα στο κέτερινγκ του άτσαλου Αλί (ο ρεαλιστικότερος όλων Hilmi Sözer), θα ανταλλάξει τις πρώτες ματιές με την κατάξανθη καλλονή γυναίκα του (μια θεότης Nina Hoss). Ο ικανότατος Christian Petzold, προσφέρει ένα σύγχρονο δραματικό θρίλερ, δανειζόμενος στοιχεία από το περίφημο πόνημα του Bob Rafelson, κινούμενος στο ίδιο ανατολικογερμανικό μουντό και λιγομίλητο κλίμα, των προηγούμενων ταινιών του. Φυσικά δεν είναι κάθε μέρα της Αγίας Yella, για να μιλάμε για κάτι το εξαιρετικό, αλλά για ένα φιλμ δομημένο με σωστή χρήση της φόρμας και ικανή ανάλυση των τριών χαρακτήρων που το συντηρούν.

Για πες:
Δυστυχώς για όλους τους, ο όμορφος (αν και κανείς τους δεν το πιστεύει πραγματικά) κόσμος που κτίζουν, θα γκρεμιστεί μονομιάς, μέσα από ένα υπερβολικά ταχύρρυθμο φινάλε, όπως διαλύθηκε κάποτε το θαύμα της Ιεριχούς. Δεν υπάρχει κανείς κερδισμένος παρά μόνο χαμένοι, που δίχως το ψηλό τείχος τριγύρω τους να τους προστατεύει θα μείνουν έρμαια στην τύχη τους...




Στις αίθουσες 30 Απριλίου από την 2-1-0

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική