15/4/09

Hotel For Dogs

Ξενοδοχείο Για Σκύλους


του Thor Freudenthal. Με τους Emma Roberts, Jake T. Austin, Don Cheadle.

101 Κόπροι της Νέας Υόρκης
του zerVo
Δεν μπορεί, πρέπει να είναι υπερβολικά πιασάρικα τα σενάρια που έχουν σαν πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τετράποδα. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι τουλάχιστον τρεις φορές ετησίως, κυκλοφορούν ταινίες με ήρωες - σκυλάκια, αν δεν υπάρχει αντίκτυπος στα έσοδα του Box office? Ασφαλώς όταν στο συντριπτικό τους ποσοστό απευθύνονται σε μονοψήφιας ηλικίας κοινό, τότε η επιτυχία είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενη. Στα παιδάκια που αρέσκονται σε αυτού του είδους την αθώα ψυχαγωγία, κλείνει το μάτι και το Hotel For Dogs, που αν μη τι άλλο, δεν έπαιξε με την νοημοσύνη μου, απεικονίζοντας ζώα που μιλούν ή έχουν υπερφυσικές δυνατότητες.


Ορφανά αδελφάκια, που περιπλανώνται από την μία ανάδοχο οικογένεια στην άλλη, εκμεταλλεύονται ένα παλιό ετοιμόρροπο θέατρο, μετατρέποντας το σε σπίτι πολυτελείας για όλα τα αδέσποτα της γειτονιάς. Δεν περίμενα βέβαια κάτι το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό από την δημιουργία της Nickelodeon, που βασίζεται στο παραμύθι της Lois Duncan. Ίσως να μου πρόσφερε και περισσότερα από όσα ανέμενα, έχοντας κάποια πλανάκια πολύ έξυπνα, ειδικά όταν ξεδιπλώνεται, μέσω ιδιόμορφων εφευρέσεων, το ταλέντο στις μηχανικές κατασκευές του μικρούλη Μπρους. Μπορώ να φανταστώ τα αποχαυνωμένα στόματα των νηπίων θεατών, στο αντίκρυ της αυτόματης συσκευής ταΐσματος ή του συλλέκτη ζωικών περιττωμάτων...

Για πες:
Ανάμεσα στους λιλιπούτειους ηθοποιούς και στα γαβγίσματα, διακρίνονται και γνώριμες φιγούρες, όπως της Lisa Kudrow, του Kevin Dillon και του Don Cheadle. Ο ρόλος του τελευταίου μάλιστα - ως "καλού" κοινωνικού λειτουργού - διευκολύνει στην εξαγωγή του μοναδικού συμπεράσματος του φιλμ, που λέει πως ένα άβουλο ζώο, κρύβει πολλές φορές μεγαλύτερο συναίσθημα μέσα του από τον άνθρωπο.




Στις αίθουσες 19 Απριλίου από την UIP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική