20/12/04

13 Going On 30

Ξαφνικά...τριάντα


του Gary Winick. Με τους Jennifer Garner, Mark Ruffalo.

Big...reloaded!
του zerVo
Μια δεκατριάχρονη πιτσιρίκα την ημέρα των γενεθλίων της εύχεται λόγω των περιστάσεων να γίνει αυτομάτως μια έμπειρη ενήλικη γυναίκα που βαδίζει στην Τρίτη δεκαετία της ζωής της και – ω του θαύματος – η ευχή της πραγματοποιείται και η μικρούλα Τζένα έχει μεταμορφωθεί αυτοστιγμής σε μια από τις πιο επιτυχημένες και δυναμικές γυναίκες της Νέας Υόρκης.

Σενάριο βεβαίως που μόνο ο κινηματογράφος και η φαντασία κάποιων σεναριογράφων μπορεί να μας χαρίσει μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το στόρι όχι μόνο έχει δανειστεί κάποιες σειρές από παλαιότερες ταινίες αλλά έχει αντιγράψει σχεδόν ακόμη και τους διάλογους. Να μιλήσω για “Big”? Για “Μικρομέγαλο”? Ή για το πολύ πρόσφατο “Freaky Friday”? Αφήστε δε που το κωμικό κομμάτι της ταινίας είναι για…κλάματα, με τους ενήλικους πλέον ήρωες να αντιγράφουν την χορογραφία του βίντεο του “Thriller” του Jackson, και αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να είναι το πιο διασκεδαστικό σημείο της ταινίας.

Ανάλογα το “Ξαφνικά 30 ” χάνει και στο ρομάντσο που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, αφού από την μια μεριά, η πασιφανών σωματικών περιφερειών Jennifer Garner – ότι σημαντικότερο προέκυψε στην Fox από την πανωλεθρία του “Daredevil”, αφού έρχεται πλέον σαν η απάντηση με το όνομα “Elektra” – δεν δείχνει ούτε το στοιχειώδες ερμηνευτικό υπόβαθορ για να κρατήσει το ρόλο, ούτε ο υπερτιμημένος Mark Ruffalo είναι κάτι το σημαντικό. Χημεία μηδέν λοιπόν και αίσθημα πολύ κάτω του μετρίου.

Μέρες που είναι δεν κάνει να πω κακό λόγο για κάποια ταινία, αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη δεν αξίζει της εμπιστοσύνης του θεατή. Αν καλά και σώνει θα έπρεπε να παρακολουθήσω μια ταινία με αυτό το ύφος, θα προτιμούσα τον Tom Hanks στις αξέχαστες πρώτες κωμικές ημέρες της καριέρας του και το “Big” που υπήρξε τεράστια επιτυχία. Αποκλειστικά και μόνο για τις αναγνώστριες της «Κατερίνας»…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σου κριτική